FantasyRecensiesYoung Adult

Divine Rivals – Rebecca Ross

Iris700 views
Divine Rivals - Rebecca Ross - Recensie Readalicious 2

Een oorlog tussen de goden, twee rivalen en magische typemachines: Divine Rivals van Rebecca Ross heeft alle ingrediënten voor een interessant verhaal. De 18-jarige Iris Winnow probeert haar familie bij elkaar te houden en een baan als columnist bij de krant Oath Gazette te krijgen. Ze schrijft brieven naar haar broer, maar hij is aan het front en ze kan ze niet versturen. Dus ze schuift de brieven onder de deur van haar garderobe, maar ze vallen daarmee rechtstreeks in de handen van haar rivaal Roman Kitt…

Schrijven

Schrijven is een belangrijk thema voor de twee karakters Iris en Roman: ze azen beide op een baan als columnist, en droomden beide van het schrijven van méér. Iris schrijft ook brieven aan haar broer, hiervoor gebruikt ze de oude typemachine van haar oma.

Maar ook Roman schrijft – in z’n werk, en hij schrijft brieven. Het taalgebruik in Divine Rivals is soms ook zó rijk en vol betoverende zinnen dat ik er zo bij kan wegdromen. Mijn Fairyloot editie heeft ook enveloppen op de edges – dit maakt de magie helemaal af.

Divine Rivals - Rebecca Ross - sprayed edges fairyloot - Readalicious

En vergeet de magische typemachines niet: dit geeft het verhaal een super leuke en originele touch.

Star-crossed enemies-to-lovers

Iris en Roman komen uit een ander milieu én zijn rivalen op de werkvloer: ze kunnen dus écht niet voor elkaar vallen. Toch? 😉 Door middel van hun interactie in het echt en de brieven merk je dat ze – ondanks dat ze heel anders zijn, toch heel goed bij elkaar zouden passen. Het is dan ook heerlijk om te lezen hoe de karakters elkaar leren kennen in het echt en op papier, en hoe ze beide ontwikkelen. Ze leren van elkaar en versterken elkaar, waardoor je alleen maar meer denkt dat ze echt een perfect powercouple kunnen zijn.

Oorlog tussen de goden

Maar de scènes die bij mij echt door merg en been gingen, waren die aan het front. Vooral de loopgraven: ik zie en voel alles zó mee door de gedetailleerde en filmische schrijfstijl van Ross. Het mag dan wel een oorlog tussen de goden zijn, het zijn de mensen die vechten. Het is duidelijk dat Ross zich heeft verdiept in de gevechten in de loopgraven en dit zou zó non-fictie over een echte oorlog kunnen zijn, zo echt voelt het. De thema’s oorlog en verlies worden op een hele emotionele en hartverscheurende manier gebracht. Ik was dan ook diep onder de indruk van deze kant van Divine Rivals.

Conclusie

Door het constante verteltempo zat ik constant met ingehouden adem te lezen. Met de charmante karakters waar je meteen voor valt, magische typemachines en een hartverscheurende oorlog weet Divine Rivals je in het verhaal te trekken – en het laat je niet snel meer los. En het einde… ik hoop dat Ross in het tweede deel Ruthless Vows mijn gebroken hart weer in stukjes kan lijmen.

Uitgeverij: Magpie Books and Fairyloot

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.