FeelgoodRecensiesRomans

Droomuitzicht (Moose Springs #3) – Sarah Morgenthaler

Iris1008 views

Oh yes, we kunnen weer terug naar Moose Springs met Droomuitzicht! In dit derde deel volgen we Easton, die volgens vast recept een vrouw ontmoet die níet uit Moose Springs komt. River is actrice uit Hollywood, en het maken van een documentaire over Moose Springs is haar eerste klus als producer. Weet ze de inwoners van Moose Springs in te pakken, of pakt het stadje en haar droomuitzicht haar in?

Vast recept

Volgens vast recept ontvouwt het plot van Droomuitzicht zich weer: we hebben het stadje Moose Springs dat niet van toeristen houdt. We hebben een van de mannelijke inwoners van het stadje – type hipster houthakker, genaamd Easton – en we hebben een vrouwelijke toerist – de actrice/producer River Lane. Maar waarom zou je een recept ook wijzigen als het heel succesvol is? Easton en River hebben een fijne chemie: ze plagen elkaar maar het is duidelijk dat er iets gaat gebeuren. Zo gaat het ook met hun eerste kus: het duurt even voordat deze daadwerkelijk plaatsvindt, maar de lezers én de karakters zien dit al van mijlenver aankomen.

Verliefde mensen en marmotten

Easton is een beer van een vent: een ruige Alaskaanse bergbeklimmer met een knotje en een hart van goud. Maar het is niet Easton die écht de show steelt in Droomuitzicht: de verliefde bergmarmot is nog véél leuker! Wanneer Easton, River en hun gezelschap op Mount Veil onderweg zijn naar de top, begint een bergmarmot hen te volgen. Maar het wordt pas echt leuk als de marmot probeert Easton voor zich te winnen: krijgt River een rivaal?

Morgenthaler vertelt het liefdesverhaal op zo’n manier dat je helemaal meeleeft met de karakters, maar ook de omschrijvingen en details van de klim naar de top van Mount Veil zorgen ervoor dat Droomuitzicht als een film voor je ogen afspeelt. De filmische scènes in combinatie met de romantiek zorgen ervoor dat ik het boek niet weg kon leggen.

Conclusie

Na Droomvakantie en Droomman weet Morgenthaler weer volgens vast recept een heerlijke roman neer te zetten. Droomuitzicht neemt je mee naar het ruige Alaska, waar blijkbaar ontzettend veel leuke, vrijgezelle mannen wonen die een zwak hebben voor toeristen. Ik zag dat er een vierde deel aan komt (over Ash), dus ik wacht vol enthousiasme hierop! Zie hier ook het bericht van Sarah Morgenthaler hierover.

Uitgeverij: A.W. Bruna
Vertaler: Ineke de Groot
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.