FeelgoodRecensiesRomans

Droomvakantie (Moose Springs #1) – Sarah Morgenthaler

Iris992 views
Afbeelding van Droomvakantie - Sarah Morgenthaler

Zin om weg te dromen met een heerlijk winters vakantieboek? Droomvakantie van Sarah Morgenthaler bedient je op je wenken! Droom weg naar Alaska met Zoey Caldwell. Alaska staat niet alleen aan de top van haar bucketlist: het is haar volledige bucketlist.

Romantiek

Je hoeft niet helderziend te zijn om vanaf de eerste pagina van Droomvakantie te weten dat Zoey en Graham elkaar wel zien zitten. De romance is waar dit hele boek om draait, en het is de interactie tussen dit stel wat Droomvakantie zo’n leuk boek maakt. Graham en Zoey zijn oprecht leuke karakters, waardoor je niet alleen met ze meeleeft, maar eigenlijk ook graag vrienden met ze wilt worden. Zal ik ook maar op vakantie gaan naar Alaska?

Me on my way to Alaska

Droomvakantie is echt in-en-in een roman, maar op een gegeven moment werd het wel erg zoetsappig naar mijn zin. Deze romcom op papier kon wel een klein beetje spanning gebruiken – gaan we nu pagina’s vol liefdesverklaringen lezen, of krijgen ze (cliché) nog te maken met struggles?

Snode plannen

Gelukkig krijgen we wat afleiding van het liefdesstel, want een van de andere karakters lijkt wat in haar schild te voeren. Lana is een vriendin van Zoey, en de rijke erfgename komt regelmatig in Moose Springs. Maar waar ze normaal komt om vakantie te vieren, lijkt ze nu iets in haar schild te voeren. Dit zorgt voor een aangename afleiding van het superromantische verhaal van Droomvakantie en is een fijn subplot.

Starcrossed lovers

Maar de dag waarvan je wist dat hij zou komen, komt ook echt. Ondanks dat Zoey helemaal verliefd is geworden op Alaska, en stiekem ook een beetje op Graham, eindigt haar vakantie na 2 weken. Wanneer deze starcrossed lovers afscheid moeten nemen, kon ik het ook niet droog houden.

Conclusie

Hou je van een beetje (veel) romantiek? Dan is het eerste deel van de Moose Springs serie iets voor jou! Hopelijk gaan ze bij A.W. Bruna snel door met het vertalen van de volgende delen, want ik kijk uit naar meer avonturen in Alaska.

Uitgeverij: A.W. Bruna
Vertaler: Monique Eggermont
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.