KinderboekenRecensies

Eekhoorns sneeuwpop – Julia Donaldson & Axel Scheffler1 min leestijd

Iris162 views
Eekhoorns sneeuwpop - Readalicious

Voorlezen blijft leuk, en al helemaal wanneer een boek een beetje interactief is. In Eekhoorns sneeuwpop is dit extra leuk: het is een flapjesboek en zo kun jij en degene aan wie je voorleest extra veel ontdekken.

Eikenbos-serie

Eekhoorns sneeuwpop is deel van de Eikenbos-serie, waarin verschillende dieren uit het bos hun eigen verhaal hebben. Je kan bijvoorbeeld ook lezen over de vos, het konijn of de beer. In dit verhaal gaat Eekhoorn bijvoorbeeld bij de Mol op bezoek, die je dus zou kunnen (her)kennen uit een van de andere verhalen.
De plot van Eekhoorns sneeuwpop is niet heel verrassend: het heeft gesneeuwd in het bos en Eekhoorn gaat een sneeuwpop bouwen. Het verhaaltje is simpel maar doeltreffend voor de doelgroep.

Flapjesboek

Wat ik heel leuk vond aan Eekhoorns sneeuwpop is het feit dat het een flapjesboek is. Op iedere spread is wel 1 flapje te vinden, die ook wordt aangeduid in de tekst. Bijvoorbeeld wanneer Eekhoorn de gordijnen opent, kun jij ook de gordijnen openen. Dit is extra leuk met het voorlezen: je kan meteen meedoen met het boek.

Eekhoorns sneeuwpop - Readalicious

Conclusie

Eekhoorns sneeuwpop is een leuk voorleesboek met een extraatje. Ook leuk om cadeau te geven voor de allerkleinste lezers!

Uitgeverij: Lemniscaat
Vertaler: Johanna Rijbergen
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Leest voornamelijk (historische) romans, young adult-literatuur en non-fictie. Houdt van verhalen die je meenemen naar werelden die niet bestaan, en van verhalen waarvan je anders naar de wereld om je heen gaat kijken. Wanneer ze niet met haar neus in de boeken zit, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.