FeelgoodRecensies

Een betoverende ontmoeting – Isabelle Broom

Iris512 views
Een betoverende ontmoeting - Isabelle Broom - Readalicious

Kerstmis aan het Comomeer, dat klinkt toch betoverend? In Een betoverende ontmoeting vieren Agatha en Lucy de kerstdagen op de plek van hun jeugd. Agatha en Lucy kennen elkaar nog niet, maar hebben wel veel gemeen. Vinden ze de liefde aan het Italiaanse meer?

Kerstmis aan het Comomeer

Ik hou van boeken die zich afspelen rondom de feestdagen. Agatha verblijft al langere tijd aan het Comomeer om haar slechte break-up te verwerken. Lucy arriveert net voor de feestdagen met haar nieuwe vriendje. Een betoverende ontmoeting laat zien hoe de streek rondom de feestdagen is: vol met kerstmarktjes, glühwein en de kou! Broom weet de sfeer, het jaargetijde en de plek zo goed te schetsen dat ik het gevoel heb dat ik zelf rondloop in de Italiaanse dorpjes, struinend over de kerstmarktjes. De magie van kerst wordt ook door de karakters zelf omschreven:

‘Ik hou van cadeautjes, van kerstborrels op het werk, en van mierzoete kerstliedjes op repeat. Ik ben dol op adventskalenders, zowel die met chocolaatjes erin als die met beautyproducten, en ik ben er heilig van overtuigd dat de meeste dingen er enorm van opknappen als je er een sliert lampjes overheen drapeert.’

De liefde

Maar de liefde komt niet magisch uit de lucht vallen. Agatha kan maar niet over haar recente break-up komen, ondanks de knappe Marco die haar steeds mee uitvraagt. Zijn charmes zijn onweerstaanbaar, dus hoe lang duurt het voordat Agatha hieraan kan toegeven?
En Lucy gaat voor het eerst met haar vriend op vakantie. Maar wat een romantische eerste trip had moeten worden, zorgt juist voor wat wrijving. Wat houdt hij achter? En Lucy kan maar niet ontspannen – ze kan niet geloven dat hij voor háár heeft gekozen. Hierdoor reageert ze onzeker en een beetje paranoïde.
Een betoverende ontmoeting is geen ongecompliceerd liefdesverhaal waarbij je alleen maar (kerst)clichés tegenkomt, het is juist een levensecht verhaal. Een verhaal over liefde vinden en liefde verliezen, over jaloezie en over echte karakters van vlees en bloed. En dat maakt dit een hele fijne en levensechte roman!

Humor

Ondanks dat er ook wat heftigere onderwerpen passeren, moest ik ook regelmatig (glim)lachen om Een betoverende ontmoeting. De luchtige schrijfstijl zorgt ervoor dat het verhaal geen moment te verdrietig wordt voor een kerstige feelgoodroman. Er wordt bijvoorbeeld met een knipoog gesproken over Britse en Italiaanse verschillen:

‘Zelfvertrouwen is voor de mannen in Como even vanzelfsprekend als de behoefte van Britten aan een kop thee bij een crisis.’

Of

‘Como verschilt tenslotte hemelsbreed van Londen, waar mensen liever het trottoir aflikken dan elkaar aankijken…’

Conclusie

Een betoverende ontmoeting is een minder luchtige kerstroman dan je op het eerste oog denkt, maar door de gelaagdheid van het verhaal weet het juist éxtra te pakken. Dus pak je warm in, zet wat glühwein klaar en laat je betoveren door het kerstige Comomeer van Broom.

Uitgeverij: Uitgeverij Oceaan
Vertaler: Irene Paridaans en Anna Smolders
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.