KinderboekenRecensies

Een bijzonder pakketje – Polly Faber & Klas Fahlén

Iris287 views
Een bijzonder pakketje - Hoe ene boek de wereld rondreist - cover - Readalicious

In één druk op de knop kan ik morgen een boek in huis hebben. Maar hoe gaat dat precies in z’n werk? In Een bijzonder pakketje is Jay jarig. Op zijn verjaardag wordt een bijzonder pakketje bezorgd. Hoe komt dat pakketje bij Jay?

Webshops

We vinden het allemaal maar heel gewoon: vandaag besteld is morgen in huis. Maar met Een bijzonder pakketje kun je je kind/oppaskind/voorleesmaatje uitleggen hoe dat proces in z’n werk gaat. Ook kun je de feiten in cijfers zien: zoals hoeveel de lading van een truck kan wegen.

Het leuke is dat Een bijzonder pakketje niet gaat over zomaar een item, maar over dít boek specifiek. Het boek wordt gedrukt in de drukkerij, vervoerd over de weg, het water en het spoor, naar de boekhandel, naar het postkantoor, tot aan het huis van Jay. Dit hele proces wordt duidelijk uitgelegd aan de hand van het cadeautje van Jay.

Persoonlijk

Maar het gaat niet alleen om Jay en zijn pakketje: alle personen worden bij naam genoemd. Han brengt het naar de haven, Paula sorteert het… zo wordt het echt een persoonlijk verhaal! En de afbeeldingen zijn super kleurrijk, ik word helemaal vrolijk van de spreads. Zoals hieronder, van de mooie boekwinkel:

Een bijzonder pakketje - Hoe ene boek de wereld rondreist - binnenwerk - Readalicious

En niet alleen de spreads zijn kleurrijk: ik vind het ook altijd erg fijn om te zien als de personages ook divers zijn. Dat is in Een bijzonder pakketje ook het geval.

Conclusie

Een bijzonder pakketje is een creatief en kleurrijk boek over hoe je boek bij jou op de mat valt. Met veel om te bekijken en veel om te leren is dit een heerlijk boek om (voor) te lezen. Maar het is niet alleen leuk voor de allerkleinste, want ook voor volwassenen is het interessant om te zien hoe je pakketje eigenlijk bij je op de mat belandt.

Uitgeverij: Gottmer
Vertaler: J.H. Gever
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Koop het boek Een bijzonder pakketje via bruna.nl. De link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.