FeelgoodRecensiesRomans

Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

Iris310 views
Een dag om nooit te vergeten - Jill Mansell - Readalicious recensie

Lottie is te gast op dé bruiloft van het jaar. Maar die loopt niet zoals verwacht… Lottie ziet een oude vriend, de dominee heeft meer op z’n kerfstok en gaat er vandoor en de bruid vindt het toch niet zo heel erg dat de bruiloft niet doorgaat… In Een dag om nooit te vergeten staat Lanrock op z’n kop! Het boek start met een hilarische scène die meteen de toon zet voor het hele boek.

Verschillende perspectieven

In Een dag om nooit te vergeten leer je een aantal vrouwen kennen, waarbij er vanuit verschillende perspectieven wordt geschreven. Lottie voelt toch nog iets voor Max, de jongen die ze voor het laatst zag toen ze 17 was en iets vreselijks gebeurde. Ruby heeft haar man Peter altijd gesteund, maar nu blijkt dat hij een affaire heeft. Iris staat bekend om haar brutale karakter, is er dan toch iemand die haar laat smelten? En Freya gaat trouwen met de perfecte prins op het witte paard Cameron: hij is arts en altijd bezig met inzamelingsacties voor goede doelen. Een echte prince charming!

Dit scala aan karakters zorgt voor een hele hoop POV’s waarbij je steeds wisselt tussen de karakters. Dit zorgt ook voor een flink tempo in het verhaal: Mansell weet de wisselingen van perspectief perfect te timen, waardoor de vaart in het verhaal zit en je het boek onmogelijk kan wegleggen. Wat is Freya van plan? Hoe gaat het verder met Ruby? En Lottie’s gevoelens voor Max? Je gaat geven om de karakters en leeft intens met ze mee. Het is de dynamiek tussen de personages en hun karaktereigenschappen waardoor je helemaal in het boek wordt gezogen.

Small town romance

Lanrock is een klein stadje, waardoor alle karakters elkaar kennen. Dit zorgt ervoor dat opbloeiende romantiek niet onopgemerkt blijft. Voor je gevoel leer je heel Lanrock en haar inwoners goed kennen. Naast small town romance zijn er nog meer tropes: van childhood friend romance tot love at first sight tot second chance romance. Het is moeilijk om te kiezen welke romance mijn favoriet was, maar ik ben wel erg dol op Max. Ik zie hem een beetje voor me als een jonge Leonardo DiCaprio.

De mix van karakters, verschillende romances en verschillende manieren waarop deze romantiek wordt opgebouwd zorgen ervoor dat het verhaal interessant blijft en zo veel meer is dan een standaard feelgood.

Conclusie

Een dag om nooit te vergeten start met de grappigste scène: de bruiloft en de dominee! Ik zat zo hard te lachen, maar dit was niet de laatste keer: het boek bevat veel humor. De combinatie van de verschillende verhaallijnen en karakters waar je om gaat geven, zorgt ervoor dat je wordt meegesleept naar Lanrock en er niet meer weg wil gaan!

Een dag om nooit te vergeten is een fun & light read met een prettig tempo en karakters die je hart stelen. Lees ook komende donderdag mijn interview met Jill Mansell, waarin ze vertelt over haar boek, schrijfrituelen en wie haar favoriete karakter uit Een dag om nooit te vergeten is! En bewonder ook de sprayed edges:

Een dag om nooit te vergeten - Jill Mansell - sprayed edges - Readalicious recensie

Uitgeverij: LS Amsterdam
Vertaler: Marja Borg
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Koop het boek Een dag om nooit te vergeten via bruna.nl. De link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.