KinderboekenRecensies

Een jurk met zakken – Lilly Murray & Jenny Lovlie

Iris467 views
Een jurk met zakken - Lilly Murray & Jenny Lovlie - Readalicious-min

Heb je wel eens een jurk gehad met zakken? Of iemand tegengekomen die er een had? Dan heb je gezien hoe enthousiast jonge meiden en volwassen vrouwen (en wellicht ook jonge jongens en volwassen mannen) worden van een jurk met zakken. Zo ook Lucy, in het kinderboek Een jurk met zakken.

Avontuur

Zakken in een jurk – dat schept mogelijkheden. Voor Lucy staan de zakken in een jurk voor avontuur. Wanneer Lucy met tante Augusta een jurk gaat uitzoeken voor haar verjaardag, heeft de boetiek héél veel verschillende jurken. De bijbehorende illustraties van de jurken zijn kleurrijk en hilarisch: echt zo leuk om naar te kijken! Maar Lucy wil een andere jurk: een met zakken. Het past helemaal in de belevingswereld van kinderen, die álles interessant vinden en het liefst alle steentjes, mieren, wormen, blaadjes en alle andere dingen die ze vinden verzamelen. En waar anders moet je ze verzamelen dan in je zakken?

Kleurrijk

Naast dat Lucy zelf een karakter van kleur is – hoera voor meer diversiteit in kinderboeken! – is Een jurk met zakken een zeer kleurrijk boek. De illustraties door Jenny Lovlie zijn prachtig en heerlijk gedetailleerd: van een lieveheersbeestje dat vaart in een bootje, tot de flamboyante eigenaar van de boetiek met zijn gele strik en gekleurde sokken, tot de hoedjes op de regenwormen. Je blíjft maar kijken en tijdens het voorlezen heeft je kind zo veel om te bewonderen op de pagina’s.

Conclusie

Een prachtig kleurrijk boek met zó veel te zien: je blijft maar bladeren in Een jurk met zakken. Voor de jongere lezers zijn de teksten kort en duidelijk, en vele rijmen zelfs. Hierdoor is het ook een feest om voor te lezen, een feest voor het oog én de oren.

Uitgeverij: Lemniscaat
Vertaler: Margaretha van Andel
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.