KinderboekenRecensies

Een rondje met de vrachtwagen – Johnny Dyrander

Iris298 views
Een rondje met de vrachtwagen - Johnny Dyrander - Readalicious

Spelend leren lezen met je kind? Dan is Een rondje met de vrachtwagen een tof boek! Kleuters houden van vrachtwagens, en met dit boekje kun je ze leren wat de onderdelen zijn van een vrachtwagen én de trucks laten rijden met beweegbare schijfjes.

Vrachtwagens

Veel kleuters zijn dol op auto’s, vrachtwagens en alles wat daarop lijkt. Vooral grote vrachtwagens spreken tot de verbeelding. Daar speelt Een rondje met de vrachtwagen handig op in: met het onderwerp is het meteen een schot in de roos. Zoek je dus een leuk cadeau voor een jarige kleuter? Dan is dit vast een hit!

Feitjes en spelen

Een rondje met de vrachtwagen is een dik boek, maar bevat maar een aantal pagina’s. Het karton is namelijk vrij stevig zodat op de rechter pagina’s een schuifje in de pagina zit. Op iedere spread zie je links een soort vrachtwagen, bijvoorbeeld een autotransporter. Je kan zien welke onderdelen de vrachtwagen heeft en waar alles zit. Zo kun je samen alles aanwijzen.

Aan de rechterkant kan je dan spelen. Zoals je hieronder ziet kun je de schuifjes verplaatsen over de pagina, en zo de vrachtwagen zelf naar een bestemming rijden. Super leuk!

Een rondje met de vrachtwagen - binnenwerk- Johnny Dyrander - Readalicious

Conclusie

Een rondje met de vrachtwagen is een heerlijk boekje waarmee je kleuter zich kan vermaken. Leuk om cadeau te geven, en samen te spelen/lezen!

Uitgeverij: Gottmer
Vertaler: Johanna Rijnbergen
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.