FeelgoodRecensies

Een zomer om van te dromen – Holly Martin

Iris289 views
Een zomer om van te dromen - Holly Martin - Readalicious

Ik ga op vakantie en neem mee… Een boek over reizen: Een zomer om van te dromen van Holly Martin! De Londense Eva werkt vanuit huis en leeft haar meeste dagen in haar pyjama. Haar moeder Juliette was precies het tegenovergestelde. Als Juliette overlijdt, vindt Eva een bucketlist van haar moeder met al haar dromen. Eva besluit op wereldreis te gaan om de bucketlist af te werken. Ze huurt een gids in, maar had niet gerekend op de knappe maar lompe Thor Anderson…

Bucketlist

Wat een leuk idee voor een boek! Zeg nou eens eerlijk, heb jij een bucketlist? Of op z’n mist een paar dingen waarvan je altijd denkt ‘dat zou ik nog wel eens willen doen’? Eva niet, maar haar moeder wel. Dus moet Eva uit haar comfortzone stappen. Van het zien van de Chinese Muur tot boven op de Eiffeltoren zingen of kussen in de regen: de lijst is heel divers, maar heeft wel veel te maken met reizen. Een zomer om van te dromen zet je aan het denken over je eigen dromen.

Wereldreis

Dus Eva gaat op pad. Uit haar pyjama, uit haar huis, uit Londen. Eva houdt helemaal niet van op vakantie gaan en ziet overal gevaar, dus ze besluit een bureau in te huren, met een gids die met haar mee op reis gaat. De passages van de reis zijn heel beeldend geschreven, waardoor je het gevoel hebt dat je zelf ook op reis bent. Je vaart met Eva in Venetië, je ontbijt met giraffen… Een zomer om van te dromen neemt je mentaal mee op reis én zorgt ervoor dat je zelf heel veel zin hebt om ook in het vliegtuig te stappen!

De gids

Maar op de dag van vertrek, blijkt Eva’s beloofde gids niet te komen en zit ze opgescheept met iemand anders. Na een slechte eerste indruk vindt ze Thor maar arrogant en stom. Maar het is al meteen duidelijk dat Thor misschien minder vervelend is dan ze denkt – heerlijk om te lezen! Dit is een softe enemies-to-lovers op tropische en mooie bestemmingen.

Ik word zo vrolijk van de interacties tussen Eva en Thor! Je merkt meteen dat het klikt en hij haar beschermt. Bijvoorbeeld de scène waarin Eva (met tegenzin) gaat zingen bovenop de Eiffeltoren, en Thor haar gevoelens wil beschermen. Thor is echt een good guy en laat Eva helemaal ontdooien op haar wereldreis.

Conclusie

Een zomer om van te dromen is het perfecte vakantieboek! Of je het nou leest op je strandbedje of op je balkon, je droomt ermee weg. Deze feelgood weet op een luchtige manier ook moeilijkere onderwerpen te bespreken, en zorgt ervoor dat je met een grote glimlach achterblijft. Van mij had het boek nog langer mogen zijn!

Uitgeverij: Zomer & Keuning

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.