FeelgoodRecensiesRomans

Eens in je leven – Marijke Vos

Iris524 views
Eens in je leven - Marijke Vos - Readalicious

In Vegas getrouwd worden door Elvis, dat is toch een onvergetelijke herinnering! Niet voor Holly in Eens in je leven. Bij het plannen van de bruiloft met haar Perfecte Verloofde, blijkt dat ze 10 jaar geleden, in Las Vegas, getrouwd is. En nu moet ze terug om dat op te lossen… Weet Vos weer te overtuigen met haar karakters en setting?

Viva Las Vegas!

Na de Brabantse alpacaboerderij in Wedden dat ik blijf heeft Eens in je leven weer een unieke setting. Het grootste deel van het boek speelt zich af in of draait om gebeurtenissen in Las Vegas. Vos weet de sfeer van de stad en de Strip goed te schetsen. Want om het huwelijk van 10 jaar geleden ongedaan te maken, moet Holly met haar ex Charlie terug naar Sin City Las Vegas.
Emotioneel is dit geen makkelijke reis, want het is Charlie die haar 10 jaar geleden heeft achtergelaten in de stad, en nooit meer wat van zichzelf liet horen. Dit is Holly’s kans om haar verdrietige herinneringen van de stad te vervangen voor nieuwe, vrolijke herinneringen. Ietwat met tegenzin gaat ze met Charlie de stad in, maar tussen alle vrolijkheid en lichtjes kan ze toch niet zo boos blijven als ze van plan was…

Maar Charlie lijkt helemaal niet veranderd en hun karakters blijven botsen. Toch weet hij Holly aan het wankelen te krijgen: waarom heeft ze haar dromen niet gevolgd?

Romantiek

Na een advocaat of dierenarts heeft Vos dit keer gekozen voor de surfdude met blonde krullen als schuldige voor mijn knikkende knieën. Al moet ik zeggen – ik werd niet meteen verliefd op Charlie. Het is de manier waarop hij Holly behandeld, hoe hij naar haar luistert en kleine dingen nog weet, waarop hij mij voor zich weet te winnen. Het zijn geen grootse gebaren met bossen rozen, zonsondergangen en fancy dates: de echte romantiek zit in een partner die naar je luistert en er voor je is wanneer je hem/haar nodig hebt. En dat weet Eens in je leven heel duidelijk te maken.

Cross-over

Herinner je Ik pleit voor jou nog met Leo, de knappe advocaat? En wou je altijd weten hoe het nu met de personages is? In Eens in je leven komen ze nog even voorbij! Ik hou echt van dit soort details, het laat zien hoe de verhalen van een schrijver doorleven. Er ging al een belletje rinkelen toen ik de naam Iris zag – natuurlijk onthoud ik het als mijn naam in een boek voorkomt.

En ook een speciale shout-out naar de ouders van Holly, die heerlijk zijn neergezet. Zonder meteen over te gaan op typetjes weet Vos de kleurrijke en kunstzinnige ouders van Holly een gezicht te geven. Knap, want heel vaak bij dit soort beschrijvingen wordt het meer clownesk. De ouders van Holly zijn hartverwarmende karakters die – ondanks wat excentrieke trekjes – het beste voor hebben voor hun dochter. Maar die speeches… ik voelde de plaatsvervangende schaamte van Holly zelf ook!

Conclusie

Het zijn de karakters en setting waarmee Vos steeds weet te verrassen, zo nu ook in Eens in je leven. De interessante Holly die te veel op haar verstand is gaan varen, de Perfecte Verloofde, de surfdude met een gouden hart en de hilarische ouders van Holly… Vos is heel sterk in het schetsen van haar karakters, waardoor je volledig met ze meeleeft. De setting schrijft ze zo overtuigend dat ik nú naar Vegas wil (om getrouwd te worden door Elvis). Ik heb Eens in je leven in één dag uitgelezen en kan niet wachten op het volgende boek!

Uitgeverij: HarperCollins Holland

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.