FeelgoodRecensies

Falling Hard for the Royal Guard – Megan Clawson

Iris350 views
Falling Hard for the Royal Guard NL - Megan Clawson - Readalicious

Een redhead, de Tower of London, vreselijke Tinderdates, een royal guard, en interessante geschiedenis – Falling Hard for the Royal Guard is echt een Hallmark-film in een boek. De zesentwintigjarige Maggie Moore woont in de Tower of London. Ondanks dat romantische feit is het nog niet gelukt haar prins op het witte paard te vinden. Maar dan ontmoet ze Freddie…

London Baby!

Falling Hard for the Royal Guard ademt Londen en Engeland – de filmische beschrijvingen van de Tower of London, de zalen en haar invullingen, maar ook hoe het voelt in de Londense metro. Tijdens het lezen waan ik me helemaal in Engeland. Als je dit boek gaat lezen, zet dan een lekker kopje Engelse thee klaar, bij voorkeur met scones!

Maggie woont in Londen: samen met haar vader, hij werkt als beefeater. Zelf verkoopt Maggie kaartjes aan de toeristen, al zou ze het liefste werken als gids in de Tower.

Foute mannen

Helaas wonen er geen prinsen meer in de Tower of London, dus Maggie moet zelf op zoek naar haar prins op het witte paard. Maar zijn er ook veel foute mannen te vinden, zoals Maggie’s ex Bran. Op een vrij luchtige manier wordt duidelijk hoe erg hij Maggie in z’n macht had, en hoe een vreselijk foute man hij was. Manipulatie en stalken zijn hem niet onbekend, en Maggie vindt het moeilijk om over deze relatie heen te komen. Subtiel laat Clawson zien wat zo’n relatie met Maggie’s eigenwaarde doet.

Maggie besluit om op 5 dates te gaan via Tinder. Maar deze mannen zijn niet veel beter: van een catfish tot mannen die maar één ding willen. Clawson weet de struggles van (online) daten perfect te schetsen. Sommige dates lees je met plaatsvervangende schaamte, bij anderen zit je te gieren van lachen – bijvoorbeeld als Maggie besluit er vandoor te gaan en door een raampje moet klimmen…

De royal guard

Dan ontmoet ze Freddie, de royal guard. Maar als dochter van een militair heeft Maggie de nadelen gezien van een partner in het leger – dit deel weet Clawson echt levensecht op te schrijven. Freddie en Maggie worden vrienden (tijd voor de friends-to-lovers trope). Maggie valt voor hem, maar is hij wel de prins op het witte paard voor haar? Freddie lijkt namelijk iets te verbergen: wat wil hij niet vertellen? Als lezer zit je op het puntje van je stoel, hoe zal dit verhaal lopen?

Romcom

Ik heb regelmatig hardop zitten lachen tijdens het lezen. Clawson weet de onhandige Maggie geweldig te schetsen, en weet het verhaal levendig en op een vlotte manier neer te zetten. Niet alleen Maggie en Freddie zijn levensecht beschreven, ook de bijfiguren hebben veelzijdige en volledige karakters gekregen, waardoor je ook erg nieuwsgierig wordt naar hen. Ik zou dit boek kunnen blíjven lezen en hoop nu al dat het verfilmd wordt. Zeg nou zelf, dit is toch de perfecte romcom?

Conclusie

Humor, romantiek en karakters die je in je hart sluit zorgen ervoor dat ik niet kon stoppen met lezen in Falling Hard for the Royal Guard. Van de hilarische tinderdates tot de romantische royal guard – ik heb regelmatig hardop zitten lachen én zwijmelen tijdens het lezen. Dit is feelgood zoals het hoort te zijn: meeslepend, levendig en hilarisch!

Uitgeverij: HarperCollins
Vertaler: Marjet Schumacher
Dit boek was een leesexemplaar van de bibliotheek. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Koop het boek Falling Hard for the Royal Guard via bruna.nl. De link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.