FeelgoodHistorische romansRecensies

Daniels belofte (Ridgewood Hall #2) – Marijke Vos

Iris1215 views
Daniels belofte - Ridgewood hall - Marijke Vos - Readalicious

Welkom terug op Ridgewood Hall! In het tweede deel, Daniels belofte, leren we Daniel, de jongste Bellamy-broer, en de Londonse Rose kennen. Bereid je maar weer voor op familie-intriges én romantiek.

Let op: Als je Edwards keuze nog niet hebt gelezen, kan deze review spoilers bevatten.

Liefde is…

Flora, die we al kennen uit Edwards keuze, is naar Londen gereisd om haar achternicht Rose te leren kennen. Rose heeft het niet makkelijk als alleenstaande moeder, maar is heel trots dat ze het altijd zelf kan redden. Maar dan raakt ze haar baan kwijt én zet ze zichzelf voor schut bij een lezing van haar favoriete auteur. In Daniels belofte leert Rose, met de hulp van Flora, én haar favoriete auteur William Wispelwey, dat je juist sterker kan worden van het accepteren van hulp. Zelfstandig zijn én met iemand samen zijn, kan ook samengaan. En hiermee zit er weer een hele mooie les in Daniels belofte.

‘Liefde gaat er niet over dat je volledig afhankelijk bent van de ander, het gaat erom dat je op elkaar mag leunen, dat je elkaar aanvult.’

Flora en Rose gaan op zoek naar hun familieverhaal, en hoe het de Bellamy broers is vergaan nadat Edward voor zichzelf heeft gekozen. Daniel is professor op de universiteit van Cambridge, waar de suffragettes vechten voor gelijke rechten en hun plek in de collegezaal. Maar wanneer hij Elizabeth ontmoet, gaat Daniel toch anders naar deze strijd kijken… En in het heden begint Rose zich open te stellen voor William. Durft ze hem toe te laten in haar leven?

Heden & verleden

Het verhaal in het heden en in het verleden is heerlijk aan elkaar geregen met bewoordingen. Stopt de laatste zin van het ene hoofdstuk met een bewoording of thema? Dan gaat de eerste zin van het volgende hoofdstuk er naadloos in over. Dit is zo bevredigend om te lezen!

Levensecht

De personages in Daniels belofte zijn zo levensecht beschreven dat ik ze soms herken. Het lijken net vrienden, of dat Vos in mijn hoofd heeft kunnen kijken hoe ik zelf over zaken denk. Het is bewonderingswaardig hoe goed de personages tot leven komen. Niemand lijkt vergeten: niet alleen Daniel en Rose leer je goed kennen, maar ook de andere karakters zouden zo echt kunnen bestaan. Van Rose’s dochter Lily (ik ben meteen dol op deze lieve, kleine flapuit) tot de auteur William Wispelwey. Alleen die náám! Dat kan niet echt zijn. Ik ga echt dood van nieuwsgierigheid hoe Vos op die naam is gekomen.

En over namen gesproken: hoe leuk zijn alle bloemen-namen? In Edwards keuze leerden we Flora kennen, Daniels belofte gaat deels over het verhaal van Rose en haar dochter Lily, en we leren al het personage van James’ geheim kennen: Iris. Mocht Vos nog meer boeken in deze serie gaan schrijven (*pretty please*), dan zijn er nog veel bloemennamen zoals Fleur, Jasmijn, Madelief, Viola, Camille… just sayin’

Lezers

Daniels belofte is écht een boek voor lezers. Rose is een lezer, William is een schrijver, Elizabeth is een schrijfster, er zijn ontmoetingen in de boekhandel (mijn nieuwe favo meet cute), een trip naar het Pemberley van Pride & Prejudice… ga zo maar door. Hierdoor wordt er regelmatig ingegaan op de kracht van het lezen. Lezen kan zorgen voor afleiding en troost wanneer je je in een verhaal verliest.

‘Lezen was haar manier om te ontsnappen aan de realiteit, die elke dag een beetje zwaarder op haar schouders begon te drukken’.

Dit zullen veel lezers wel herkennen: een slechte dag kan altijd beter worden van een goed boek. En als ik dan meteen een aanrader mag doen: lees de boeken van Ridgewood Hall maar!

Conclusie

Ik vond Daniels belofte nóg leuker dan Edwards keuze en kan dus niet wachten op het slot: James’ geheim. De levensechte personages, de fijne verwijzingen naar alles wat met boeken of lezen te maken heeft, het mysterie en de liefdesverhalen: ik kan niet genoeg krijgen van Ridgewood Hall!

Meer lezen van Marijke Vos? Lees ook de andere recensies van haar werk. Of bekijk via Instagram een van de andere recensies in de blogtour van Daniels belofte.

Uitgeverij: HarperCollins Holland
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.