New AdultRecensies

Final Offer (Dreamland Billionaires #3) – Lauren Asher

Iris328 views
Final Offer (Dreamland Billionaires #3) - Lauren Asher

Callahan is de derde en laatste in de serie over de Dreamland Billionaires broers. Om de erfenis van zijn grootvader te kunnen claimen, moet hij een zomer doorbrengen in het familiehuis aan het meer voordat hij het mag verkopen. Er is alleen één probleem: zijn ex Alana woont daar en ze is niet van plan om voor hem te wijken…

Second chance

Final Offer draait om de trope second chance – een tweede kans. De relatie tussen Callahan en Alana is jaren geleden pijnlijk geëindigd, maar ze zijn allebei nog niet helemaal over de breuk heen. Is het gedwongen samen wonen een manier om de oude wonden te helen? Door de dual pov lees je wat dit met Cal en Lana doet.

Maar alles is anders dan zes jaar geleden. Cal heeft de persoonlijke problemen, waarmee hij Alana destijds heeft pijn gedaan, nog niet opgelost. Dit zorgt voor wantrouwen vanuit Alana: wat is hij van plan? En waarom is Cal zo volhardend dat hij het zomerhuis wil verkopen? Om een tweede kans te verdienen, moet Cal veranderen. Maar ook in Alana’s leven is veel veranderd: ze heeft een dochter, wat de situatie extra complex maakt. Van de drie broers is Final Offer het meest complexe liefdesverhaal.

Verslaving

Het onderwerp verslaving komt regelmatig terug in Final Offer. Niet alleen Cal heeft moeite om zijn impulsen onder controle te houden. Door zijn manier van doen over deze verslaving, vond ik het moeilijk om op te warmen voor Cal. Ondanks zijn innerlijke strijd kreeg ik niet meteen sympathie voor hem en zijn keuzes. Zijn interactie met Alana’s dochter is wel hartverwarmend en zorgt ervoor dat ik toch een beetje weet te ontdooien voor zijn karakter. Alana vond ik wél een heel fijn karakter. Ze is een sterke vrouw en weet wat ze wilt. Toch valt ze langzaam weer voor Cal’s charmes, maar kan hij veranderen?

Alle andere karakters

Fijn aan de small town romance is de aandacht voor de bijfiguren. Je leert ook de vrienden van Alana en de andere bewoners van het dorpje kennen. Omdat Cal jaren geleden Alana’s hart heeft gebroken, zijn ze beschermend tegenover haar. In het dorpje zorgt men voor elkaar en dat zorgt voor een fijne, hartverwarmende sfeer.

In dit laatste deel van de serie zien we ook hoe het verder gaat met Rowan en Zahra, en Iris en Declan. Voor fans is dit extra leuk: je ziet hoe hecht de broers zijn en hoe de familie groeit. De familie en Disney-vibe maken het verhaal helemaal af.

Conclusie

Langzaam weet Final Offer toch mijn hart te stelen. Het boek bevat een complexer liefdesverhaal dan de andere Dreamland Billionaires-delen en pakt hierbij wat serieuzere onderwerpen aan. Ik vond het héél fijn hoe het allemaal eindigde en dat het ook duidelijk werd hoe het met de andere karakters afliep. Final Offer is een fijn boek voor liefhebbers van second chance small town romance met diepgang!

Uitgeverij: Piatkus
Dit boek heb ik gewonnen bij The American Bookcenter. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.