KinderboekenRecensies

Groene Planeet. The Green Planet – Leisa Stewart-Sharpe

Iris704 views
De groene planeet Readalicious-min

Na de Blauwe Planeet kun je nu ook Groene planeet lezen. De opzet van Groene Planeet lijkt op die van Blauwe planeet, en neemt de lezer aan de hand van illustraties van Kim Smith mee over de hele wereld.

Van het tropisch woud tot de woonwijk

Overal op de wereld zijn bloemen en planten te vinden, dus Groene planeet bespreekt allerlei verschillende plekken. Van de woestijnwereld tot zeetuinen, overal zijn planten! Of, zoals het boek zelf zegt:

‘… lang voordat er dinosaurussen rondzwierven, kropen er al primitieve planten over de kale rots genaamd Aarde.’

Planten zijn overal en helaas worden ze ook overal bedreigd door allerlei zaken – waaronder de invloed van de seizoenen en de mens. In Groene planeet leer je meer over deze strijd. Dit boek is een ode aan de groene aarde!

Kinderboek

En wie kun je beter inspireren om om te kijken naar onze groene planeet dan de kinderen? De kleurrijke illustraties spreken tot de verbeelding en in de laatste pagina’s wordt ook een oproep gedaan aan alle plantenbeschermers. Wel vind ik – net als bij Blauwe planeet – het taalgebruik soms ingewikkeld voor kleinere kinderen. En ook leuk: het thema van de Kinderboekenweek 2022 is Gi-Ga-Groen, daar past Groene planeet helemaal bij!

Conclusie

De illustraties in Groene planeet brengen het verhaal van het gevecht van de planten prachtig tot leven. Het boek is als een bloem die in bloei staat. De informatie wordt op een interessante manier getoond – wellicht is dit boek beter om voor te lezen aan de kleinere kinderen, en de oudere kinderen kunnen Groene planeet zelf lezen.

Uitgeverij: Lemniscaat
Vertaler: Jesse Goossens
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.