RecensiesRomans

Hartendief op pootjes – Melinda Metz

Iris2210 views
Hartendief op pootjes

HarperCollins heeft hét perfecte boek voor crazycatladies gevonden: Hartendief op pootjes. Jamie is vierendertig en single, en helemaal klaar met mannen. Haar kat MacGyver is het alleen daar niet mee eens, en hij verzint een list om Jamie aan de man te krijgen…

Perspectief

Jamie is zojuist verhuisd en heeft een jaar om uit te zoeken wat ze écht wil. Een erfenis van haar moeder zorgt ervoor dat dit Het Jaar van Mij wordt. Het perspectief van Hartendief op pootjes wisselt tussen dat van MacGyver, Jamie, en buurman David. Vooral het perspectief van MacGyver is erg leuk om te lezen, bijvoorbeeld hoe de kat over zijn baasje denkt. Én dat MacGyver vindt dat Jamie gezelschap nodig heeft:

Mac vond dat ze eropuit moest gaan en een mens voor haarzelf moest zoeken.

Helaas voor MacGyver is hij niet de enige met koppelpogingen, ook de buurvrouw van Jamie probeert een leuke man voor haar te vinden… Maar Jamie heeft helemaal geen zin in een relatie, en ook niet in een blind date. Helaas zijn haar buurvrouwen, én haar kat, vrij volhardend. Na een nogal rampzalige eerste date belandt ze in de kroeg voor een afzakkertje. 

Bron: fiskinet

Daar zit ook David, met wie ze aan de praat raakt. Ze nemen afscheid, niet wetende dat hun pad snel weer zal kruisen…

Kleptomaan of kat?

Jamie heeft wel meer om zich druk over te maken. Ten eerste wil ze in Het Jaar van Mij gaan uitzoeken waar ze nou écht blij van wordt, en waar ze de rest van haar leven haar carrière van wil gaan maken. Om dit te doen, praat ze met allerlei mensen, en gaat ze nieuwe dingen proberen, zoals een surfles. Dit is herkenbaar om te lezen, wie is er nou niet op zoek naar zijn of haar passie én wil het proberen om hier een carrière van te maken? De struggles van Jamie zijn herkenbaar en lezen lekker weg.

Daarnaast is er nog een mysterie waar Jamie mee te maken heeft: er verschijnen namelijk steeds vreemde spullen op haar veranda. Van sokken tot mannenondergoed, iedere ochtend vindt ze iets nieuws. Waar komen deze spullen vandaan? En hoe komen ze op haar veranda terecht?

Bron: Imgur

Omdat je als lezer bekend bent met het perspectief van MacGyver, is dit geen mysterie voor jou. Des te leuker om te lezen hoe Jamie worstelt met deze situatie. Het blijkt namelijk dat MacGyver spullen zoekt van alleenstaande mannen, zodat Jamie minder eenzaam wordt. David wordt ook slachtoffer van deze hartendief op pootjes, en zo lopen Jamie en David elkaar weer tegen het lijf. Ze raken aan de praat, waarna ze een pact sluiten: ze doen alsof ze een stel zijn, zodat ze beide aan de koppelpogingen van hun vrienden en buren kunnen ontsnappen. Maar dat kan nooit goed gaan…

Conclusie 

Al met al is Hartendief op pootjes een hartverwarmend boek over een kat die zijn baasje wil helpen. Het verhaal van Jamie leest heerlijk weg, en Metz weet haar situatie met een juiste dosis humor te brengen. Een heerlijk herfstig boek voor op de bank, met een romance waar je van zal smullen.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.

Laat een reactie achter