KookboekenRecensies

Heel Holland Bakt appeltaart

Iris510 views
Heel Holland Bakt Appeltaart - Readalicious

Kijk je ook al uit naar het volgende seizoen Heel Holland Bakt? Dit voorjaar is het weer zo ver! Ik ben dol op het kijken naar alle baksels in de tent, maar het is net zo leuk om ook zelf aan de slag te gaan. En dat kan, want er worden regelmatig HHB kookboeken uitgebracht. Zo ook het Heel Holland Bakt appeltaart boek, met de lekkerste bakrecepten voor appel en peer!

Appeltaart

Appeltaart is een klassieker: het is moeilijk om iemand te vinden die nog nooit appeltaart heeft geprobeerd. Bakken is een van mijn hobby’s, en wanneer ik voor een verjaardag taart mag bakken, is de wens bíjna altijd appeltaart. Typisch! Regelmatig haal ik mijn inspiratie uit het boek Appeltaart bij Janneke thuis van Janneke Philippi, maar toen ik dit boek zag liggen, móest ik het wel meenemen.

Recepten

Dus, appeltaart. Ik opende het boek op een willekeurige pagina en het eerste wat ik zag was… geen appels! Want het boek bevat meer dan taarten met appels. Van peren-eclairs met kastanjeroom tot appeldonuts met pretty pink glaze tot meringuetaart met appel, kaneel en bramen: de recepten zijn zeer verschillend. Dat is wel leuk, de ene appeltaart is de andere niet. Verrassend, maar allemaal erg lekker!

Bij de recepten staat aangegeven wat de moeilijkheidsgraad is. Van “goed te doen” tot “wow! wel moeilijk”, maar ook “best makkelijk”. Er wordt duidelijk aangegeven wat je nodig hebt – de ingrediënten én je bakgerei. Daarnaast is het recept duidelijk, en zijn er regelmatig foto’s van de stappen in het recept. Hierdoor is het een heel toegankelijk boek, allemaal “goed te doen” als je het recept maar rustig doorneemt!

Conclusie

Hou je van appeltaart? Dan moet je dit kookboek wel halen! Sowieso zijn de kookboeken van Heel Holland Bakt heel toegankelijk en prettig opgezet, ik ben groot fan. Dus lezers klaar? Bakken maar!

Uitgeverij: Kosmos

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.