FeelgoodRecensies

Het begint met de geur van sneeuw (Redwood Ridge #6) – Kelly Moran

Iris408 views
Het begint met de geur van Sneeuw - Kelly Moran - readalicious

Zin in nog meer kerstromantiek? Het begint met de geur van sneeuw is de kerstknaller van de Redwood Ridge serie. In dit pittoreske stadje bemoeien de Dragonders – de burgemeester en haar twee zussen – zich graag met andermans liefdesleven. Maar misschien is er wel iemand die de burgemeester wil kussen onder de mistletoe?

Tweede kans

Marie houdt van haar werk als burgermeester dan Redwood. Maar thuis heeft ze alleen haar kat Nefertiti – het is toch ongelofelijk dat deze koppelaarster nog vrijgezel is? Dan komt haar eerste liefde Preston Materson plotseling terug naar Redwood. Is dit een tweede kans voor hun romance?

De andere bewoners van Redwood zijn vastbesloten zich ermee te bemoeien – dit keer moet Marie gekoppeld worden. Hierdoor moet ze steeds plotseling bij Preston helpen, zodat het onmogelijk is om hem te ontlopen. Marie weet niet van het complot, maar krijgt wel duidelijk wat vermoedens…

De chemie spat vanaf het eerste moment van de pagina’s af, en dat voelen Preston en Marie zelf ook. Maar vijfentwintig jaar is lang. In de tussentijd blijken de karakters weinig te zijn veranderd – ze herkennen elkaars oude trekjes, gewoontes en zelfs lievelingstoetjes nog. Het is vertederend om te zien hoe ze met elkaar omgaan. Toch is Marie voorzichtig: Preston brak niet voor niets haar hart 25 jaar geleden. Wat als hij dat nu weer doet? Het is duidelijk dat Preston zijn best doet en dit niet van plan is, maar juist de twijfels van Marie maken het verhaal overtuigend.

Kerstmis

Dit alles vindt plaats in de dagen voor kerst. Marie en haar vrienden maken zich klaar voor het jaarlijkse kerstfeest van Redwood. Fans van Kelly Moran zullen het stadje en haar inwoners al kennen, maar ook voor nieuwe lezers is het een feest om te lezen. Marie noemt het zelf ook een “clichématig pittoresk stadje”, en wat is nou een beter decor voor een kerstverhaal?

Conclusie

Het begint met de geur van sneeuw is een beetje clichématig pittoresk liefdesverhaal over tweede kansen. Zonder al te veel opsmuk of poespas – het boek bevat slechts 127 pagina’s – volg je Marie en Preston de dagen voor kerst. Een fijn kerstig liefdesverhaal voor fans van de Redwood Ridge serie.

Uitgeverij: A.W. Bruna
Vertaler: Olga Groenewoud
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.