Historische romansRecensiesThrillers

Het geheime genootschap – Sarah Penner

Iris431 views
Het geheime genootschap - Sarah Penner - Readalicious

Victoriaans Engeland, een geheim genootschap en moord… In Het geheime genootschap probeert Lenna Wickes het onbekende te omarmen om antwoorden te vinden op vragen rondom de dood van haar zus. Ze besluit het medium Vaudeline in te schakelen en gaat bij haar in de leer in Parijs. Maar wanneer ze naar Engeland worden gehaald om een moord op te lossen, raken ze verstrikt in het geheime genootschap…

Geesten en seances

Lenna is in de leer bij Vaudeline, maar is eigenlijk niet zo overtuigd van het effect van seances en of je nou écht geesten kan oproepen. Lenna kijkt er praktisch naar: als je het niet kan zien, bestaat het dan wel? Een valide punt, maar Vaudeline vergelijkt het met liefde en gevoelens: deze kun je ook niet zien, maar bestaan wél. Daarom probeert Lenna zich wat meer open te stellen, al is het voor haar zus Evie, die wel vol overtuiging gelooft in de wereld van geesten.

Infiltratie

Het genootschap in Londen is een herensociëteit, dus Lenna en Vaudeline moeten vermomd hun werk doen. Dit maakt het meteen extra spannend. Ze worden geholpen door de vicepresident van de sociëteit Mr. Morley. De hoofdstukken zijn wisselend vanuit Morley en Lenna’s perspectief, dus het is geen verrassing voor de lezer wanneer je er achter komt dat Evie ook in de sociëteit geïnfiltreerd was.

De vraag is alleen: waarom? Wat deed Evie daar en waarom liep ze gevaar? Langzaam wordt het duidelijker wat Lenna’s zus in haar schild voerde… Het blijkt een stuk gevaarlijker dan vantevoren gedacht. Het geheime genootschap leest als een spannende detective!

Karakters

Het geheime genootschap is spannend, maar is geen eng boek over geesten. Ik vond het boek een stuk minder paranormaal dan verwacht. Het grootste deel van het verhaal bouwt de spanning langzaam op, met wat kleine twists. Vooral het einde vond ik spetterend, toen wilde ik méér. Onderweg zijn het de karakters die het boek dragen. Je leert de karakters Evie, Vaudeline en Mr. Morley goed kennen, en hun gevoelens en verlangens. Vooral verlangens is een rode draad in het verhaal. Want zulke gevoelens kunnen makkelijk je oordeel vertroebelen…

Conclusie

De Ghost Whisperer meets Lockwood & Co met een vleugje historie. Het geheime genootschap is een echte pageturner, meer een historische thriller dan een paranormaal boek. Met de interessante twists weet Penner je aandacht vast te houden. Toch heb ik het gevoel dat dit boek nog iets mist en dat er méér in zou kunnen zitten.

Uitgeverij: HarperCollins Holland
Vertaler: Ingrid Zweedijk
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek. Ze stuurden me zelfs een heel pakketje op:

Koop het boek Het geheime genootschap via bruna.nlDe link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.