FeelgoodRecensies

Het kleine hotel onder het noorderlicht – Julie Caplin

Iris105 views
Het kleine hotel onder het noorderlicht - Julie Caplin - Readalicious

Lucy is wanhopig op zoek naar een nieuwe baan, als ze de kans krijgt om op IJsland hotelmanager te worden. Na alle grote, dure hotels is dit even een omschakeling, maar het noorderlicht en de fijne collega’s zorgen ervoor dat Lucy zich al snel thuisvoelt in Het kleine hotel onder het noorderlicht.

Romantic escapes

Julie Caplin staat bekend om haar romantic escapes-serie, waarvan ik eerder Een kleine patisserie in Parijs las. Met Het kleine hotel onder het noorderlicht is de vibe weer helemaal hetzelfde: de combinatie van vakantiegevoel, romantiek, vriendschap én lokale gebruiken zorgen voor een fijne feelgoodroman!

Wanneer Lucy vertrekt naar IJsland, is ze gebroken. Er is iets gebeurd bij haar vorige baan en dit heeft enorme sporen achtergelaten. Wanneer ze aankomt, is ze al snel betoverd door de magische plek:

‘Het mysterieuze magische licht omhulde een beschaduwd landschap, waar de zee en het land in een verleidelijke baai samenkwamen en de rotsachtige heuvels baadden in koele kleuren.’

Caplin weet de sfeer perfect neer te zetten en het boek zit vol IJslandse gebruiken en cultuur. Ook de geweldige gerechten uit de keuken van het hotel zorgen ervoor dat ik honger krijg. Door de gedetailleerde schrijfstijl waan ik me op IJsland!

Romance

Door het duale perspectief van Het kleine hotel onder het noorderlicht leer je Lucy kennen, maar ook Alex. Hem ken je misschien al uit een van de andere romantic escapes! Hij doet zich voor als barman, maar eigenlijk heeft hij een ander motief om op IJsland te zijn. Lucy en Alex trekken naar elkaar toe en spenderen al snel ook hun vrije tijd samen.

De romantiek wordt langzaam opgebouwd, waarbij de chemie je heerlijk meeneemt. Maar ondanks dat Alex tegen Lucy zegt ‘vertrouw me’, vertelt hij zijn geheim niet. Je vóelt dat dit niet goed kan gaan, waardoor je blijft lezen. Kunnen ze elkaar vertrouwen, of niet?

Hotelleven

Het kleine hotel onder het noorderlicht geeft je een inkijkje in het hotelleven. Lucy en haar collega’s moeten een hotel runnen, maar er gebeuren bijzondere dingen in het hotel. Het personeel denkt dat het magische wezens zijn, maar al snel lijkt het alsof iemand het hotel met voorbedachte rade saboteert. Wie is het?

Bovendien is er een cameraploeg in het hotel voor een documentaire. Naast de problemen, wil Lucy niets te maken hebben met camera’s. Dit doet haar namelijk denken aan het onfortuinlijke incident bij haar vorige werkgever. Maar als blijkt wát er is gebeurd, krijgt het boek nog een extra laag. Hierdoor geeft het boek nog een belangrijke boodschap over #metoo mee, en wint Lucy haar zelfvertrouwen terug door haar nieuwe vrienden en collega’s.

Conclusie

Met Het kleine hotel onder het noorderlicht ga je op romantische reis naar IJsland. Dit heerlijke, meeslepende boek neemt je mee en geeft je een instant vakantiegevoel. Ik ga snel haar andere romantic escapes lezen en op reis naar Kroatië, Brooklyn, Tokio en meer!

Uitgeverij: HarperCollins Nederland
Vertaling: Jolande te Lindert
Dit ebook heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Koop het boek Het kleine hotel onder het noorderlicht via bruna.nl. De link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.