KinderboekenRecensies

Het mooiste van Annie M.G. Schmidt – Verhalen en gedichten om voor te lezen

Iris854 views
Het mooiste van Annie MG Schmidt Readalicious-

Annie M.G. Schmidt is een van de grootste namen in de kinderboekenwereld. Haar verhalen zijn klassiekers, van Pluk van de Petteflet, Floddertje en Dikkertje Dap – veel kinderen zijn opgegroeid met haar verhalen. Deze bundel Het mooiste van Annie M.G. Schmidt is dus ook een aanwinst voor alle kinderen en volwassenen!

Klassiekers en onbekenden

Het was even geleden dat ik Pluk van de Petteflet had gelezen, en ook Dikkertje Dap wist ik niet meer precies hoe het verhaal liep. Het is zo leuk om deze klassiekers weer te lezen – ik word weer getransporteerd naar mijn kindertijd. Maar de bundel bevat ook veel verhalen die ik niet (her)ken. Van Het luie varkentje lanterfant, De lapjeskat of Reus Borremans – voor mij nieuwe verhalen. Maar ook deze hebben zeker hun charme, en het is juist de combinatie die het boek extra leuk maakt.

Illustraties

Alle verhalen in de bundel zijn geschreven door Annie M.G. Schmidt, maar ze had verschillende illustratoren voor de verhalen. Het mooiste van Annie M.G. Schmidt staat ook vol met illustraties: er zijn weinig pagina’s met alleen maar tekst. Omdat er veel verschillende illustratoren zijn, zijn de tekenstijlen ook heel gevarieerd. Dat maakt de bundel prachtig om doorheen te bladeren!

Conclusie

Querido heeft een prachtige bundel samengesteld, deze wil je in de kast (van je kinderen) hebben staan! Zeg nou zelf: zoveel kinderen zijn groot geworden met de verhalen van Annie M.G. Schmidt, maar ze blijven toch leuk?!

Uitgeverij: Querido
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.