FantasyKinderboekenRecensies

Het pad van de krijger (Arwyn #3) – Arjan Wilschut

Iris153 views
Het pad van de krijger (Arwyn #3) - Arjan Wilschut - Readalicious

In dit derde deel van de Arwyn-serie reist Arwyn de winter tegemoet. Hij volgt het pad van de krijger naar Tir, maar hij belandt in het rijk van krijgsheer Ragnor, waar hij voor iemand anders wordt aangezien. Arwyn moet weer de gevaren overwinnen om op het pad van de krijger terug te komen.

Vriendschap

Waar in de eerdere delen Het teken van de banneling en De schaduw van de dief Arwyn vrijwel constant in gezelschap reist, is dat bij Het pad van de krijger op het begin anders. Door alleen te reizen wordt het duidelijk hoeveel steun Arwyn had aan zijn vrienden en wat deze vriendschappen voor hem betekenen.

Maar ook in dit deel maakt Arwyn vrienden, zoals Feyla. Ondanks dat ze niet dezelfde taal lijken te spreken, ontstaat er een bondgenootschap tussen de karakters. Ook komt Arwyn weer oude vrienden tegen op onverwachte plekken. Dit is extra leuk voor de jeugdige lezers die al een aantal boeken meeleven met de avonturen van Arwyn.

Gevaar

Ook in Het pad van de krijger moet Arwyn verschillende gevaren overwinnen. Van een gevaarlijke zwarte beer tot de barre weersomstandigheden: het leest weer spannend weg en je wordt in het verhaal van Arwyn gezogen. Ook wanneer Arwyn ontvoerd wordt, wordt het verhaal weer spannend. Net als in de vorige delen weet Wilschut het verhaal spannend te houden zonder over de top te gaan, en met kleine twists te verrassen.

Naast gevaar van buitenaf worstelt Arwyn ook met zichzelf en sombere gedachten. Dit bestaat langs elkaar in Het pad van de krijger, waardoor het ook voor de jeugdige lezer duidelijk is dat zulke zaken naast elkaar kunnen bestaan.

Conclusie

Spannend, vol avontuur en met weer een grote rol voor vriendschappen is Het pad van de krijger een treffende afsluiting van de Arwyn-trilogie.

Uitgeverij: KokBoekencentrum
Dit boek heb ik ontvangen van de auteur in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Koop het boek Het pad van de krijger via bruna.nl. De link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.