KinderboekenRecensies

Hey baby, Dit of dat? – Laura van Bouchout & Eva Mouton

Iris242 views
Hey baby, Dit of dat - Laura van Bouchout & Eva Mouton - Readalicious

Voorlezen is leuk, maar is het niet nog véél leuker als je kind mee mag kiezen tijdens het verhaal? Dit interactieve voorleesboek Hey baby, Dit of dat? is een boek waarin kinderen mogen kiezen.

Kiezen

Op iedere spread wordt een keuze voorgelegd, met links de ene optie, en rechts de andere. Zo kan je kindje mee kiezen door middel van het boek. Het boek heeft geen echt verhaal of rode draad, iedere spread bevat weer een nieuwe keuze. Bijvoorbeeld of er met je haar gespeeld mag worden, of dat je rug gestreeld wordt. Veel keuzes bevatten liefdevolle aanrakingen zoals kusjes of knuffels. Het is eigenlijk een soort van knuffelboekje op deze manier.

Tekst en beeld

De teksten zijn kort en bondig – behalve die op de allereerste pagina (wat ook een soort uitleg van het boek bevat) en de allerlaatste. De regels rijmen, waardoor het prettig voorleest. De illustraties zijn zwart-wit en in een prettige stijl. Zonder al te veel poespas herken je de scènes die worden beschreven in de keuzes. Hiervoor worden verschillende dieren gebruikt, zoals aapjes of vogels.

Conclusie

Hey baby, Dit of dat is een lief voorleesboekje – maar wel een waarbij je waarschijnlijk het halve boekje zit te knuffelen met je kindje. Het is dus ook leuker voor de iets oudere kinderen, die ook daadwerkelijk mee kunnen kiezen – op deze manier kan het boek meteen interactief worden.

Uitgeverij: Infodok/Standaard Uitgeverij
Dit boek heb ik ontvangen via New Book Collective in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.