RecensiesThrillersYoung Adult

Hoe vermoord ik mijn familie? – Bella Mackie

Iris1277 views
Hoe vermoord ik mijn familie - Bella Mackie - Readalicious

Met een titel als Hoe vermoord ik mijn familie? trekt een boek zéker de aandacht. Grace zit in de gevangenis voor een moord die ze niet heeft gepleegd. Maar dat betekent niet dat ze onschuldig is: ze heeft namelijk al zes familieleden vermoord. In Hoe vermoord ik mijn familie lees je haar verhaal.

Familie

Je familie heb je niet voor het kiezen, maar je kunt ze wel vermoorden. Na de dood van haar moeder heeft Grace maar een doel: de familie van haar vader vermoorden. Haar vader heeft ze nooit gekend – hij weigerde zijn verantwoordelijkheid te nemen nadat Grace’s moeder zwanger bleek te zijn. Dus wil Grace wraak. Niet alleen op haar vader, maar ook zijn familie, waaronder zijn ouders en broer. Om met de moorden weg te komen, bedenkt Grace voor ieder van hen een origineel en passend plan.

Moordplannen

Het verhaal wisselt tussen heden en verleden: Grace vertelt haar verhaal vanuit haar cel. Ze vindt het namelijk jammer dat ze niet kan vertellen over haar moorden, die zo goed gepland en uitgevoerd zijn. Haar plannen zijn doordacht en de moorden zijn origineel – sommige zijn gewoon hilarisch om te lezen hoe zo’n plan tot stand komt. De cynische humor zorgt voor een hele interessante invalshoek. Je kan echt opgaan in Grace’s denkwijze en haar plannen. Toch wordt het nooit heel persoonlijk of emotioneel – Grace vertelt vrij feitelijk over haar moorden. Hierdoor mis je toch soms wat connectie met Grace.

Spanning

Maar echt spannend wordt Hoe vermoord ik mijn familie niet. Het boek mist wat tempo, waardoor het soms moeilijk is om er in te blijven. De spanningsboog fluctueert nogal: er zijn momenten dat het tempo omhoog gaat, waardoor ik denk ‘nu komt het’, maar helaas blijft dit niet consequent aanwezig. Jammer, want het verhaal heeft zo veel potentie. Wel komt Mackie vlak voor het einde met een hele interessante plottwist.

Conclusie

Ik had héle hoge verwachtingen van Hoe vermoord ik mijn familie, maar die werden helaas niet waargemaakt. Het is een vermakelijk boek vol cynisme en interessant en origineel uitgevoerde moorden, maar ik mistte wat tempo en aansluiting met het karakter van Grace.

Uitgeverij: The House of Books
Vertaler: Harmien Robroch
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Koop het boek Hoe vermoord ik mijn familie via bruna.nlDe link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.