FeelgoodRecensies

Hoop boven Wisteria Cottage (Joy-serie #1) – Eline Hazelaar

Iris386 views
Hoop boven Wisteria Cottage (Joy-serie #1) - Eline Hazelaar - Readalicious

De herfst is pas nét begonnen, maar voor de winter-liefhebbers komen de nieuwste winterboeken al uit. Zo ook Hoop boven Wisteria Cottage, het eerste deel van de Joy-serie van Eline Hazelaar. Als Feliz Snow ziet dat er in het kleine dorpje Joy een nieuwe dierenarts wordt gezocht, grijpt ze die kans met beide handen aan. Maar is ze wel opgewassen tegen de stugge dorpsbewoners, vele sneeuw én haar geheimzinnige landheer?

Sneeuw!

Ik kreeg het spontaan koud tijdens het lezen van Hoop boven Wisteria Cottage. Het is héél koud in het dorpje Joy, en het sneeuwt bijna altijd. Dit boek is dus ideaal om te lezen tijdens de wat koudere avonden. Duik maar onder je dekentje want dit boek heeft de kerst & Hallmark-vibes: de stadse vrouw verhuist naar een dorpje vol sneeuw, ontmoet een stugge en geheimzinnige man, en dan…

As je houdt van small town feelgood is dit een heerlijk winterboek. Feliz verhuist naar Joy, waar ze haar eigen praktijk als dierenarts opent. Eindelijk niet meer onder de vleugels van haar ouders… Maar dan moeten de klanten wel komen! De dorpsbewoners moeten wennen aan de kwebbelgrage en onverschrokken Feliz. Maar langzaam warmt ze de harten van de dorpsbewoners op…

De landheer

Maar er is één hart in het speciaal dat opgewarmd moet worden. Feliz’ landheer en buurman Fraser North woont helemaal alleen in zijn kasteel. Hij is een beetje nors (hallo grumpy vs. sunshine-trope!), en Feliz kan geen hoogte van hem krijgen. Maar dan beginnen ze warm voor elkaar te lopen:

“En toch sloop de landheer met zijn scheve lachjes en geheimzinnige blikken bij me naar binnen zoals ragfijne mist een bos in.”

Maar durven Feliz en Fraser hun gevoelens aan elkaar te tonen? Hun omgang gaat met horten en stoten, en soms komen nieuwe stappen tussen hen een beetje uit de lucht vallen. Het is een beetje hollen en stilstaan, waarbij ze soms wel héél snel belangrijke stappen in hun relatie lijken te nemen en anderen lijken over te slaan, zoals een goede Hallmark/kerst-film betaamd natuurlijk. 😉

Details

Dit boek zit vol details – er is duidelijk heel goed nagedacht over alle aspecten in het boek. Het begint al bij de namen van de karakters. Feliz Snow? Mevrouw Noel? Meneer North? Winther? De namen stralen al winter uit.
Maar niet alleen over de namen is goed nagedacht. Het dorpje Joy is heel levendig neergezet en wordt uitgebreid beschreven. Ik heb soms het gevoel dat ik zelf ook in de dorpsstraat sta! Maar de passages met beschrijvingen zoals “in de kleur van de magere melk scheen de maan…” en “roze en blozend als een dure poederdoos” zijn wat minder mijn smaak qua beschrijvingen.

Conclusie

Hoop boven Wisteria cottage is een heerlijke small town winter romance. Soms gaat het liefdesverhaal wat snel, maar je wordt helemaal in het verhaal gezogen. Zet deze maar op je verlanglijstje voor de kerst, want het gezellige en winterse dorpje Joy laat je verlangen naar de winter.

Uitgeverij: Loft Publishing
Dit ebook heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Bekijk ook de rest van de recensies in de blogtour:

Blogtour Hoop boven Wisteria Cottage

Meer van dit soort boeken? Lees ook de Moose Springs boeken van Sarah Morgenthaler.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.