FeelgoodRecensies

Hopeloos verliefd in het kersthotel – Denise Meijer

Iris368 views
Hopeloos verliefd in het kersthotel - Denise Meijer - Readalicious Recensie

Daphne heeft alles: een rijke vriend, een schattige kat en een appartement met een woonkamer zo groot als een balzaal. Haar baan is wel saai, maar verder is ze heel gelukkig, toch? Dan vraagt haar oude werkgever om mee te spelen in een historisch kerststuk, Daphne’s grote droom als wannabe-actrice. Maar haar vriend wil er juist een extra speciale kerst van maken… 💍 Wat moet ze doen?

Het kerststuk

Ieder jaar speelt Daphne mee in het kerststuk, maar dit jaar is de hoofdrolspeelster verhinderd. Dit is dé kans voor Daphne, die altijd heeft gedroomd van een acteercarrière. Balzalen, korsetten, jurken en een prachtig historisch hotel: dit zet meteen de sfeer in Hopeloos verliefd in het kersthotel. Meijer weet de sfeer heel goed te schetsen, en het is zo gedetailleerd en filmisch beschreven dat ik er wat Pride & Prejudice-vibes van krijg. Ik zie alles zo voor me!

Romantiek

Er is één probleem: eigenlijk wil Daphne’s vriend Ben heel graag samen de kerstdagen doorbrengen. Ben is de perfecte vriend: hij geeft veel cadeaus en steunt Daphne in haar zoektocht naar de juiste baan. Of is dat meer voor de buitenwereld? Hij is gewoon iets té. Langzaam krijg je een beetje de kriebels van Ben en hoe hij het Daphne omgaat. Daphne is een beetje chaotisch, en daar is Ben niet van gediend.
Wanneer hij even weg is voor werk, merk je hoe Daphne opfleurt en meer zichzelf kan zijn. Maar Ben lijkt vooral haar gebreken te zien. Je gaat meevoelen met Daphne en krijgt steeds minder sympathie voor Ben… En dan komt Daphne haar ex Milan tegen, én haar tegenspeler in het toneelstuk Dave weet ook wat los te maken. Ik weet al snel wie van deze mannen mijn favoriet is!

Ontwikkeling

Wat is nou écht belangrijk? Daphne ontdekt parallellen tussen haar eigen leven en het verhaal van het historische toneelstuk. Als lezer root je allang voor een bepaalde keuze, maar de ontwikkeling van Daphne’s karakter zorgt ervoor dat het geloofwaardig is hoe ze haar keuzes maakt. Wat is echt belangrijk in het leven? En hoe wil ze haar kerst doorbrengen? Daphne groeit enorm als karakter, ook in haar relaties met de andere karakters, waardoor ze een heel fijn personage is om mee mee te leven.

Conclusie

Hopeloos verliefd in het kersthotel is een fijne feelgood met interessante karakters, een vlotte schrijfstijl en wat romantische Regency-vibes door het toneelstuk. Een fijn boek bij om weg te dromen met kerst!

Uitgeverij: LoftBooks
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Koop het boek Hopeloos verliefd in het kersthotel via bruna.nl. De link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.