New AdultRecensiesRomans

Icebreaker (Maple Hills #1) – Hannah Grace

Iris2369 views
Icebreaker - Hannah Grace - Readalicious

Zin in smutty romance à la The Spanish Love Deception of Love on the Brain? Icebreaker is dé nieuwe BookTok hype! Anastasia Allen is een kunstschaatster en haar doel is Team USA. Alleen nu moet ze komend seizoen de ijsbaan delen met het ijshockeyteam, en hun aanvoerder Nate Hawkins. Dit is een klassieke enemies-to-lovers. What’s not to love?

Sassy Stassie

Anastasia – Stassie voor intimi – is een heerlijk karakter. Ze is recht-voor-z’n-raap en niet op haar mondje gevallen. Haar vele sassy opmerkingen maken mij aan het lachen, maar ik ben niet de enige die het wel kan waarderen. Aanvoerder van het ijshockeyteam Nate bijvoorbeeld. Voor hem is het liefde op het eerste gezicht: hij wil Anastasia voor zich winnen. Maar Anastasia zit helemaal niet te wachten op meer dan een hook-up, en zéker niet met degene die ervoor heeft gezorgd dat zij minder tijd heeft om te oefenen op het ijs… Ze reageert scherp op Nate’s opmerkingen en ik moest hier regelmatig om lachen.

Enemies-to-lovers trope

De klassieke trope, een van mijn favoriete tropes zelfs. In Icebreaker ligt het er wel héél dik bovenop: Anastasia besluit dat ze níets met Nate te maken wil hebben. Maar wanneer ze bij een feestje in zijn huis even meeloopt naar zijn slaapkamer, begeeft ze zich op héél glad ijs… Icebreaker is een new adult-boek en houdt niet op bij een onschuldige kus. Anastasia en Nate draaien niet lang om elkaar heen wat betreft de smut, maar Stassie heeft geen behoefte aan vastigheid of een relatie. Maar Nate is betoverd: kan hij haar overtuigen om méér te zijn dan een hook-up? Ik hou van de opbouwende romance, het gekibbel en de chemie die van de pagina’s af spat.

Red flags en good guys

Maar naast Nate zit Icebreaker nog vol andere mannen. Zoals Henry, een good guy die zelfs tampons in zijn kamer heeft voor als een meisje die nodig heeft. Is hij écht zo’n lieve jongen, of zit hier meer achter? En Aaron, de kunstschaatspartner van Anastasia. Hij maakt regelmatig opmerkingen over haar gewicht – echt niet oké – en reageert jaloers op alle mannen die bij haar in de buurt komen. Zijn gedrag is regelmatig ongepast. Echt een red flag, waarom doet hij zo?

Maar dan gebeurt er iets waardoor zijn én de carrière van Stas in gevaar komen. Ik geloofde er helemaal niets van: wat is dit voor complot?! Aaron zat echt onder mijn huid, ondanks dat het een personage op papier is, werd ik helemaal meegesleept in het verhaal. Alle karakters in Icebreaker zijn heel volledig – het is dan ook goed nieuws dat er meer delen komen in de Maple Hills-serie. Grace geeft haar karakters volledige gezichten, achtergronden en families. Hierdoor is het makkelijk om met ze mee te leven en je krijgt een goed idee van de personages.

Leest als een speer

Het tempo in Icebreaker ligt hoog: door de korte hoofdstukken, vele dialogen en snelle schrijfstijl zit je er zó in. Ik las dit boek als een buddy-read met een vriendin, maar we konden al snel onze lees-doelen per dag bijstellen. Het is moeilijk om Icebreaker weg te leggen! Het perspectief wisselt per hoofdstuk tussen Anastasia en Nate – soms zit je nog midden in een scène terwijl het perspectief wisselt. De spanning tussen de twee karakters wordt niet heel subtiel opgebouwd, maar ondanks dat al snel de vonken er vanaf vliegen, blijf je lezen!

Conclusie

Icebreaker is een heerlijk boek! De grappige karakters, de vonken die ervan afvliegen én het sportieve aspect zorgen voor een fijne combinatie. Zodra het ijs is gebroken, vlieg je door het boek heen – het is onmogelijk om Icebreaker weg te leggen. En ik was zó blij met een fijne epiloog, want als je zo geïnvesteerd raakt in de karakters dan verdienen we het als lezer toch om te weten hoe het in de toekomst gaat? 😉

Uitgeverij: Simon & Schuster UK

Koop het boek Icebreaker (Engels) of Ijsbreker (Nederlands) via bruna.nlDe link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.