Non-fictieRecensiesReisboeken

IJsland, kleine atlas voor hedonisten – Bertrand Jouanne & Gunnar Freyr

Iris629 views
IJsland - Kleine atlas voor hedonisten - Readalicious

Ga mentaal mee naar IJsland in IJsland, kleine atlas voor hedonisten. Met teksten van Bertrand Jouanne, die al meer dan 25 jaar op het eiland woont, en (de meeste) foto’s van Gunnar Freyr, een Deens-IJslandse fotograaf met een zwak voor IJsland droom je weg.

Informatief

IJsland, kleine atlas voor hedonisten is niet het eerste deel van de ‘kleine atlas voor hedonisten’-reeks, maar wel de eerste die ik las. En ik was aangenaam verrast! Gezien de formaat van het boek verwachtte ik een koffietafelboek met voornamelijk foto’s, maar het boek is juist verbazingwekkend informatief. Je leert niet alleen over de rijke geschiedenis van het eiland, maar ook alles over de verschillende regio’s die je kunt bezoeken. Van de flora en fauna tot de geothermie, van de hoofdstad Reykjavík tot de noordelijke fjorden – dit is een zéér compleet boek.

Foto’s

Maar de prachtige foto’s van IJsland maken het boek helemaal af. IJsland, kleine atlas voor hedonisten staat vol met pagina vullende foto’s waarmee je wegdroomt bij al het natuurschoon wat er te vinden is. Ik kan me alleen maar voorstellen dat het in het echt nóg veel indrukwekkender is, maar bij het zien van deze foto’s denk ik maar één ding: kan ik een vliegticket boeken? De ruwe natuur is prachtig vastgelegd, de foto’s zijn echt posterwaardig

Routes

Dus: nu ben je overtuigd en wil je ook op reis naar IJsland. Heb je dan nog een reisgids nodig? Goed nieuws: ook hier heeft IJsland, kleine atlas voor hedonisten aan gedacht! Er staan een aantal kaarten, lijstjes maar ook routes in de atlas. Zo kun je elke streek ontdekken, want de routes en informatie is heel duidelijk geordend.

Conclusie

Dus ben of ken je een reisliefhebber? Dan kan ik IJsland, kleine atlas voor hedonisten aanraden! Deze prachtige hardcover uitgave voelt heel luxe aan door het dikke papier en het fijne materiaal van de cover. IJsland, kleine atlas voor hedonisten is de perfecte combinatie van een koffietafelboek vol mooie afbeeldingen en reisgids vol tips en routes. En goed nieuws, deze atlas bestaat ook in de versies Berlijn, Venetië en Corsica.

Uitgeverij: Uitgeverij Mo’Media
Vertaler: Ton Finel voor Fontline
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Koop het boek IJsland: Kleine atlas voor hedonisten via bruna.nl. De link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.