RecensiesRomans

Ik pleit voor jou – Marijke Vos

Iris1006 views
Foto van Ik pleit voor jou - Marijke Vos

In Ik pleit voor jou wil advocate Janna graag die felbegeerde promotie binnenslepen en heeft een belangrijke rechtszaak waarmee ze indruk kan maken op haar baas. Maar een vrijdagmiddagborrel loopt uit de hand, ze wordt ontzettend dronken en ze raakt heel belangrijke documenten kwijt. Gelukkig wordt ze gered door een onbekende man… maar hij blijkt de advocaat van de tegenpartij. Na Alles op Alles (recensie) en Van Chanel naar flanel (recensie) móest ik het papieren debuut van Marijke Vos wel lezen. Zet ze met dit boek weer zo’n heerlijke roman neer?

Advocatuur

Janna is advocaat bij Dolenhof & Partners. Vos weet deze wereld op een Suits-achtige manier neer te zetten, waarbij je niet denkt aan saaie pakken, maar aan uit de hand gelopen borrels in De Blauwe Engel (die bestaat echt! Zoek maar eens op) en spannende rechtszaken. Ze heeft duidelijk goed onderzoek gedaan naar deze wereld en weet de karakters en omgeving met veel verve te schetsen.

Romantiek

Ondanks dat je op de eerste pagina al vermoedens hebt dat Janna en de charmante advocaat van de tegenpartij een leuke match zullen zijn, heeft Ik pleit voor jou een prettig opgebouwde spanningsboog. De seksuele spanning spat van de pagina’s en ik wil bijna zelf de trein naar de Zuidas nemen om op zoek te gaan naar Leo. Ik ben ook verliefd! Maar ook de rechtszaak zelf weet een aantal verrassende wendingen te nemen, waardoor je blijft lezen.

Conclusie

Ik pleit voor jou is een heerlijke roman met de vibe van Suits en een advocaat waar ik spontaan knikkende knieën van krijg. O en extra leuk: er zit ook een Iris in Ik pleit voor jou. Ik voel me meteen aangesproken, het zijn natuurlijk de kleine dingen een boek nóg leuker maken.

Uitgeverij: HarperCollins Holland

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.

Laat een reactie achter