New AdultRecensiesRomans

In dit moment (Wildflower Summer #2) – Kelly Moran

Iris310 views
In dit moment (Wildflower summer #2) - Kelly Moran - Readalicious

Wanneer de sterke, stoere Amy door haar man in elkaar is geslagen, komt er bij haar beste vriend Nakos een oerdrift los. Hij wil haar beschermen. En hij wil haar muurtjes afbreken. Steen voor steen. Gesprek na gesprek. En tot slot, kus na kus… Met In dit moment is het weer tijd voor wat cowboy romance.

Let op: deze recensie kan spoilers bevatten over In jouw armen (Wildflower Summer #1).

Cowboy romance

Een knappe man in een strakke spijkerbroek, zijn zwarte haren in een staartje, met een cowboyhoed. Deze romance speelt zich af op een ranch en Nakos is de hoofdrolspeler van deze cowboy romance. Moran weet de situatie goed te schetsen en je ziet hem gewoon lopen op de ranch… Tijd voor knikkende knieën!

Naast dit clichébeeld van de knappe cowboy, bevat In dit moment ook cultureel erfgoed: Nakos is een afstammeling van de Arapaho, een native American bevolkingsgroep. Zijn naam betekent dan ook ‘wijze’, en er zijn veel verwijzingen en stopwoordjes van Nakos die verwijzen naar zijn culturele erfgoed. Hij gebruikt vaak het stopwoordje ‘hihcebe’ (wat volgens een woordenboek iets als ‘christus’, ‘our creator’ maar ook ‘daarboven’ kan betekenen). Ook zijn koosnaampjes voor Amy komen uit zijn Arapaho moedertaal. Ik vind het mooi om te zien hoe Moran deze zaken in haar roman verweeft.

De trope

Het eerste deel in de serie, In jouw armen, hing elkaar aan clichés en stereotypes. Dit is in In dit moment ook vaak het geval, want er komen weer een aantal populaire tropes voorbij! De friends-to-lovers is heel goed uitgewerkt: Nakos en Amy kennen elkaar al sinds ze 9 jaar oud zijn. Toch weet Moran geloofwaardig de transitie van vriendschap naar aantrekkingskracht te beschrijven. Hierbij weet ze ook de gevoelens van beide personages duidelijk te schetsen. Zo wordt het wel duidelijk: she fell first – he fell harder.

Trauma

Maar Amy heeft eigenlijk geen behoefte aan een relatie. Ze is in het verleden vaak genoeg teleurgesteld: waarom zou iemand van haar kunnen houden? Na een gewelddadige relatie met haar ex en misbruik in haar jeugd, heeft Amy de nodige littekens opgelopen. Deze gebeurtenissen en vooral haar reactie hierop, die ook jaren later doorwerkt, wordt uitgebreid beschreven. Mocht je dit heftig vinden, dan kun je dit boek beter niet oppakken. Zelf vond ik het wel heel sterk om te lezen wat zo’n traumatische gebeurtenis kan doen met een persoon en hoe dit haar persoonlijkheid weet te beïnvloeden.

Steamy romantiek

In In dit moment straalt de aantrekkingskracht weer van de pagina’s af. Maar omdat de personages elkaar al goed kennen, is er meer ruimte voor wat emotionele diepgang en opbouwende romantiek. Hierdoor was de opbouw tot aan de steamy scènes wat beter gedaan dan in het eerste deel. Het tweede deel van het boek bevat duidelijk wat meer scènes voor rode oortjes, waarbij de temperaturen kunnen stijgen.

Conclusie

Met In dit moment waan je je op Cattenach Ranch en de friends-to-lovers is zo gedetailleerd en goed opgebouwd, dat je al snel alleen maar kan rooten voor Amy en Nakos. Het tempo in deze cowboy romance vol steamy romantiek is hoog en ik heb dit boek in één dag uitgelezen.

Uitgeverij: A.W. Bruna
Vertaler: Marike Groot & Sander Brink
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.