FeelgoodRecensies

In het diepe – Manon Borgen

Iris437 views
In het diepe - Manon Borgen - Readalicious

Op vakantie las ik allerlei fijne feelgood om mee weg te dromen. Ik had al eerder gehoord over de In het diepe-serie van Manon Borgen, en dit leek me het perfecte moment om deze serie op te pakken. De serie bestond op dat moment uit 3 losse boeken: Reis naar Rouen, Vaar naar Venetië en Breng me naar Barcelona. En heel goed nieuws, je kan de serie nu ook als één boek lezen: In het diepe!

Cruise

Omdat het verteltempo van In het diepe vrij hoog ligt, vlieg je zó door de boeken heen. Of nouja vliegen – varen! Lilian gaat namelijk op reis met een cruiseschip. 😉 In haar reis doet ze verschillende bestemmingen aan met het schip. Maar ook óp het schip is genoeg te beleven, bijvoorbeeld met haar medepassagier Oliver… Het schip bevat o.a. een zwembad, restaurant en alles wat je maar kan bedenken. Door de levendige schrijfstijl van Borgen zie ik het zo voor me, en heb ik zelf het gevoel op het schip rond te lopen.

In het diepe neemt je mentaal mee op reis – naar o.a. Rouen, Venetië en Barcelona. Dit maakt het echt een fijne vakantieread (ook wanneer je gewoon in Nederland blijft).

Herkenbaar karakter

Maar Lilian is normaal helemaal niet zo avontuurlijk, en zou liever thuis zitten met een boek. Je ziet dat Borgen zelfs een lezer is – ze kan de magie van lezen en de wereld om je heen verliezen heel scherp omschrijven. Een leuk detail is dat je op het cruiseschip geen bereik hebt, waardoor Lilian en Olivier met briefjes moeten communiceren. Lilian zegt dat haar telefoon (normaal) regelmatig aan haar hand geplakt zit – ook zeer herkenbaar. Al deze kleine details maken dat ik me goed kon identificeren met Lilian.

Een mysterie

Op het schip ontmoet Lilian een jongen: Olivier. Bij hun eerste ontmoeting vindt ze hem maar vervelend, maar gaandeweg gaat ze zijn gezelschap meer op prijs stellen. Er is chemie tussen hen, maar ze blijven elkaar maar aantrekken en afstoten. Toch heeft Lilian het idee dat hij iets achterhoudt. Als lezer gaan de gekste scenario’s door je hoofd: wat kan het zijn? Heeft hij toch een vriendin? Of doet hij iets met schimmige zaken? Dit wekt de nieuwsgierigheid, waardoor je door blijft lezen. Omdat je alleen het perspectief van Lilian ziet, blijft het lang spannend wat Olivier nou geheim houdt. Is hij wel te vertrouwen?

Net voordat Lilian op cruise ging, is haar relatie met haar ex verbroken. Is ze wel toe aan een nieuwe liefde? En zeker als hij niet altijd eerlijk tegen haar is? De gevoelens van Lilian zijn heel realistisch beschreven, waardoor je goed met haar kan meeleven.

Conclusie

In het diepe is niet een al te diep of moeilijk boek, maar juist een vermakelijke vakantieread. Een heerlijke zomerse feelgood met vakantievibes, een mysterie en romantiek voeren je weg naar het cruiseschip van Lilian.

Uitgeverij: Zomer & Keuning
Ik heb deze serie gelezen via KoboPlus: Reis naar Rouen, Vaar naar Venetië en Breng me naar Barcelona. Maar je kan het boek nu ook als één volledig boek In het diepe lezen, met extra bonuscontent!

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.