PoëzieRecensies

Jij & Ik – Caro Niekes & Roel Dikken1 min leestijd

Iris472 views

Ben je dol op poëzie en kunst? Op mooie woorden, zinssnedes, maar ook afbeeldingen en vormgeving? Dan is Jij & Ik iets voor jou! Met de teksten van Caro Niekes en illustraties van Roel Dikken weet Uitgeverij Palmslag een bijzonder boekje neer te zetten.

PoArtryBook

Dit zogenaamde PoArtryBook is een combinatie tussen poetry en art. Dit maakt Jij & ik een zeer kleurrijk boek. Zelf zie ik niet altijd de link tussen de kunst en het daarnaast geschreven gedicht, maar ik ben er ook niet zeker van of de illustraties op zichzelf staan of juist bij de gedichten horen.

Gedichten

Waar ik meestal wel geraakt wordt door gedichten, weten deze niet de juiste snaar te raken. Ze zijn mooi, er ligt gevoel in, maar zit er wel een diepere laag in? Zoals het gedicht hieronder uit de bundel:

Liefde is de balans

tussen jou en mij

samenzijn

en toch vrij

Hoewel ik ook juist dol ben op korte gedichten, zoals van Emily Dickinson, Versjes van Lars of andere bundels, heb ik niks met de gedichten uit Jij & ik. Ze lijken wat te missen.

Conclusie

Jij & ik is een leuke bundel, maar wist mij niet te raken. De combinatie van kunst met de kleurrijke illustraties is zeer mooi vormgegeven en een lust voor het oog, maar tekstueel kan er nog een slag gemaakt worden.

Uitgeverij: Palmslag
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Leest voornamelijk (historische) romans, young adult-literatuur en non-fictie. Houdt van verhalen die je meenemen naar werelden die niet bestaan, en van verhalen waarvan je anders naar de wereld om je heen gaat kijken. Wanneer ze niet met haar neus in de boeken zit, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.