KinderboekenRecensies

Kalm aan… en slaap zacht – Rachel Williams & Freya Hartas

Iris498 views
Kalm aan en slaap zacht - Rachel Williams Freya Hartas - Readalicious

Verhalen voor het slapengaan zijn altijd een hit. Deze verhalen in Kalm aan… en slaap zacht, met versjes van Rachel Williams en illustraties van Freya Hartas zijn precies dit. Rustige, kalme verhalen voor het slapengaan.

Versjes

De verhalen zijn geschreven in de vorm van versjes met rijm. Dit moet veel creativiteit hebben gevergd van de vertaler Johanna Rijnbergen, dus extra leuk! De versjes gaan over de natuur, zoals de bijen of een eekhoorn, en hoe zij hun dag afsluiten. Ze gaan namelijk allemaal slapen – in de illustraties zie je hun verhaal uitgetekend. De versjes en bijbehorende illustraties zijn heel kalmerend en niet te moeilijk, zodat jij of je kind hierna met een gerust hart kan gaan slapen.

Illustraties

De illustraties van Freya Hartas zijn rijk en alle spreads zijn zeer gedetailleerd. Bij sommige dieren, zoals de bij (hieronder afgebeeld) zijn ze heel kleurrijk, maar bij anderen is de zon al onder en hebben de tekeningen andere tinten. De illustraties zijn prachtig om naar te kijken!

Kalm aan en slaap zacht - binnenwerk - Rachel Williams Freya Hartas - Readalicious

Conclusie

Met rijke illustraties en fijne versjes weet Kalm aan… en slaap zacht je in het ritme van de natuur in slaap te sussen.

Uitgeverij: Lemniscaat
Vertaler: Johanna Rijnbergen
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Koop het boek Kalm aan… en slaap zacht via bruna.nl. De link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.