Non-fictieRecensies

Killing Kennedy – Bill O’Reilly en Martin Dugard

Samantha1253 views

John F. Kennedy. Iedereen kent zijn naam wel. De doodgeschoten Amerikaanse president is al tientallen jaren dood, maar toch is hij de laatste weken volop in het nieuws geweest. De reden? Het vrijgeven van de documenten over het moordonderzoek. Deze artikelen begonnen precies te verschijnen toen ik het boek aan het lezen was dat Uitgeverij Rainbow naar me toe had gestuurd: Killing Kennedy van oud-Fox News-verslaggever Bill O’Reilly en auteur Martin Dugard.

Ik moet eerlijk bekennen: ik moest even nadenken of ik dit boek wilde lezen. Niet door het onderwerp, want ik leer juist graag meer over de Amerikaanse geschiedenis en moordonderzoeken. Maar: FOX News heeft een beetje afgedaan bij mij doordat ze zo ontzettend pro-Trump zijn. En toch, het is niet eerlijk om een man te beoordelen vanwege zijn werk, zoals Trump wel doet. Vandaar dat ik een paar weken geleden het boek opensloeg.

Interesse in andere culturen

Je zou bijna denken dat de Verenigde Staten geen andere cultuur hebben doordat zij ook westers zijn. Toch zijn ze heel anders. Vooral in de jaren waarin Kennedy president was, toen Martin Luther King Jr. nog moest strijden tegen racisme van onder andere de Ku Klux Klan. Het was de tijd van de Ierse Maffia, van Marilyn Monroe en intriges rondom Kennedy en zijn vrouwen. Is dit boek voor iedereen interessant? Nee. Je leest namelijk over veel geschiedkundige onderwerpen: Communisme in de Sovjetunie en Vietnam, de dictatorschap in Cuba, kernwapens en strijd. Eigenlijk is dit boek een beetje te vergelijken met The House of Cards, maar dan serieuzer.

Debuteerde op 5 juni 2018 bij Meulenhoff Boekerij met 'De witte kamer', dat de Gouden Strop won. Schreef ook de thrillers 'Zij die zwijgt' en 'De dwalenden'. Leest zelf van alles, van (historische) romans tot speculatieve fictie en van fantasy tot sciencefiction.

Laat een reactie achter