FantasyHistorische romansRecensies

Klytaimnestra – Costanza Casati

Iris124 views
Klytaimnestra - Costanza Casati - Readalicious

Koninginnen worden ofwel gehaat, ofwel vergeten. Klytaimnestra weet al welke optie haar het beste past… Dit debuut van Constanza Casati gaat over de Griekse oudheid: over macht, haat, liefde en een koningin die alles doet om haar macht te behouden.

Griekse oudheid

Ik hou van boeken over mythes en oudheden, dus ik was erg benieuwd naar Klytaimnestra. Koninginnen worden gehaat of vergeten – ik was nog niet bekend met haar verhaal, maar dit is echt een boek voor liefhebbers van de Griekse oudheid. Er komen ook allerlei andere belangrijke figuren uit de oudheid voorbij: van Elektra tot Odysseus tot Paris van Troje. Klytaimnestra smeed al deze verhalen aan elkaar en zorgt voor meer context, maar het gaat ook écht over haar eigen indrukwekkende verhaal.

Sterke vrouw

Klytaimnestra is een heel sterk karakter. Deze Spartaanse prinses weet vanaf haar jeugd indruk te maken met haar onverschrokkenheid. Ze is sterk, kan vechten en weet hoe ze macht moet krijgen én gebruiken. Ondanks vele zware verliezen in haar leven, weet ze zichzelf bij elkaar te rapen. Haar eerste man en zoon worden vermoord, zodat ze met een andere koning kan trouwen. Hij is een tiran, en Klytaimnestra haat hem.

Maar wanneer hij haar dochter offert om de goden gunstig te stemmen, knapt er iets in haar. Klytaimnestra is een karakter verteerd door wraak. Haar verdriet is allemaal omgezet in haat en ondanks dat vond ik haar niet minder sympathiek worden. Haar complexe karakter wordt duidelijk geschetst en haar verhaal is bloedstollend. Ik werd meegesleept in haar wereld en haar manier om te zorgen dat ze haar macht behoudt, én haar plan om wraak te nemen op haar man.

Conclusie

Klytaimnestra is een meeslepend verhaal over de Griekse oudheid en de koningin Klytaimnestra en haar zucht naar wraak en macht. Ik heb enorm genoten van haar verhaal!

Uitgeverij: Orlando
Vertaler: Saskia Peterzon-Kotte
Dit boek heb ik ontvangen via de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.