KookboekenNon-fictieRecensies

Een wereld vol lekkers – Laura Gladwin & Zoë Barker

Iris563 views
Readalicious een wereld vol lekkers

Ben je dol op koken en eten? Dan is Een wereld vol lekkers een encyclopedie die je niet mag missen! Met teksten van Laura Gladwin en illustraties door Zoë Barker lees je over verschillende producten, van citrusvruchten tot soorten meel. Voor (aspirant)koks die nog meer willen weten over de producten in hun keuken.

Bekend en onbekend

De hoofdstukken zijn onderverdeeld in soorten voedsel. Er is een spread citrusvruchten, of gevogelte – van jerk chicken tot wantan – tot desserts. Het is een combinatie van bekende en minder bekende dingen. Ik heb namelijk wel vaker van spekkoek gehoord, maar hoe vaak heb jij van Babousa of Lamington gehoord? Zo leer je meteen bij over eten.

Illustraties

De spreads bevatten illustraties en uitleg. De illustraties zijn prachtige tekeningen, waar duidelijk te herkennen is wat er bedoeld wordt, en zijn zeer gedetailleerd. De tekst gaat wat meer in op de oorsprong van al het lekkers: kort en bondig wordt er aangegeven wat iets is, vaak met wat extra informatie over waar het vandaan komt, of hoe je het maakt, of een ander feitje. Er zijn ook een aantal pagina’s met 10 keer smullen met bijvoorbeeld appels & peren, met tips wat je met deze lekkernijen kan doen.

Readalicious Een wereld vol lekkers - gevogelte

Conclusie

Een wereld vol lekkers is een prachtig naslagwerk over verschillende lekkere dingen die je kan kopen, maken en eten. Een must-have voor iedereen die graag in de keuken staat en meer wil weten!

Uitgeverij: Lemniscaat
Vertalers: Lydia Meeder & Barbara Zuurbier
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.