Non-fictieRecensiesReisboeken

Lannoo’s Motorboek Europa

Iris839 views

Naast boeken lezen heb ik nog een grote hobby: motorrijden! Dus wat is er nou leuker dan boeken over je andere hobby’s lezen? Met Lannoo’s Motorboek Europa kan je inspiratie opdoen voor spectaculaire routes in Europa.

Routes

Het motorboek bevat 35 routes door heel Europa. Er is één Nederlandse route, maar de rest is verder van huis. Van Portugal tot Zwitserland tot Slovenië, ook de landen die minder dicht bij Nederland liggen worden niet vergeten. De routes zijn geordend per land, maar de landen zijn weer niet logisch door Europa verdeeld. Zo lees je van Portugal naar de Benelux naar Scandinavië. Hierdoor volg je niet zomaar een route door Europa van Oost naar West (of andersom), maar kun je je steeds laten verrassen wanneer je begint aan de volgende pagina.

Wat ik minder duidelijk vond, was of ik de routes ook kon downloaden. Gelukkig kun je de gpx-bestanden zo downloaden vanaf de website van Lannoo, maar dit werd nergens in het boek aangegeven. Dit hadden ze wel even mogen aangeven in een voorwoord/nawoord.

Reisverhalen

De routes lezen als reisverhalen: alle routes zijn uitgebreid beschreven en voorzien van afbeeldingen. Hierdoor voelt het een beetje als een magazine, maar niets is minder waard. Lannoo’s Motorboek Europa is een zware hardcover met maar liefst 390 pagina’s, dus het is ook echt een blikvanger tussen je andere reisboeken. Het boek bevat niet alleen platte tekst – bij de afslag linksaf, derde rotonde rechts – maar het zijn verhalen over de routes, en wat je daar kan zien. Van de meren in Italië tot de panorama’s in Zwitserland, Lannoo’s Motorboek Europa neemt je mee op reis.

Conclusie

Lannoo’s Motorboek Europa is een prachtige hardcover editie met veel interessante routes. Het is echt een cadeauboek voor motorrijdende lezers, of iedereen die houdt van reisverhalen over mooie routes.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.