FantasyFeelgoodRecensies

Legendes & Lattes – Travis Baldree

Iris148 views
Legendes & Lattes - Travis Baldree - Readalicious

Legendes & Lattes stond al een tijdje op mijn TBR: ik hoorde er zó veel verhalen over! Deze cozy fantasy is het debuut van Travis Baldree. Na een leven als huurling vol gevechten en bloedvergieten, besluit Viv haar zwaard in te ruilen voor een koffiebar in een klein dorpje. Maar hoe start je een koffiebar in een dorp waar nog nooit iemand van koffie heeft gehoord?

Koffie

Ik kreeg spontaan zin in koffie van Legendes & Lattes, dus na het eerste hoofdstuk móest ik even stoppen om een ijskoffie voor mezelf te maken. De beschrijving van de geur en smaak van de koffie is heel levendig geschreven. Als het zo lekker is, is het ook geen verrassing dat de koffiebar van Viv snel een succes is. Samen met haar nieuwe vrienden groeit het bedrijf, en groeit Viv’s besef van haar succes.

Fantasy meets feelgood

Legendes & Lattes is een cozy fantasy: dus niet een vol zwaardgevechten, maar met fijne feelgood. Ondanks dat zijn er rivalen van Viv die haar onderneming bedreigen. De combinatie van magie, koffie en vriendschap zorgen voor een fijn boek. Ik kan me voorstellen hoe deze combinatie aantrekkelijk kan zijn.

Toch was het niet mijn cup of tea, ik merkte tijdens het lezen dat ik toch meer had verwacht? Ik vond Viv’s karakter niet zo goed uitgewerkt en het verhaal kabbelde maar een beetje door. Ook de andere karakters krijgen helaas weinig achtergrond of uitdieping, dat vond ik jammer.

Conclusie

Legendes & Lattes is een prima tussendoortje, maar ik kreeg vooral zin in koffie van dit boek, en minder in doorlezen. Niet helemaal mijn ding.

Uitgeverij: Zomer & Keuning
Dit leesexemplaar heb ik geleend van mijn werk, maar ik schrijf deze recensie op persoonlijke titel.

Koop het boek Legendes & Lattes via bruna.nl. De link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.