RecensiesRomans

Lentezon – Wendy Louise

Iris1123 views
Lentezon - Wendy Louise

Het is volop zomer en boven de 30 graden, dus tijd voor het zomerse boek Lentezon van Wendy Louise. Dit derde deel uit de Seizoenenserie speelt zich af op het zonnige Mallorca, en de personages van de vorige boeken komen allemaal samen in de BarcoBeach Club.

Lente op Mallorca

Ondanks dat ik de eerdere delen uit de Seizoenenserie niet heb gelezen, was Lentezon goed te volgen. De personages Mel, Olivier, Marlou, Johnny, Rafael en Mandy zullen wel bekend voorkomen bij lezers van de eerdere boeken uit de serie. Allen werken ze in het animatieteam, de Happymoon animadores, van de BarcoBeach Club, een club gebaseerd op de echte Iberostar Club Cala Barca op Mallorca. Lentezon draait vooral om de persoonlijke perikelen van de personages, dus helaas weinig over het eiland zelf.

Problemen in Paradise

En persoonlijke perikelen, die zijn er genoeg! Lentezon leest als een soap, waarbij de personages niet gespaard worden. Ruzies, een verdwenen paard, en zelfs een huwelijksaanzoek: er is genoeg gaande. Helaas weet Wendy Louise hier niet in te verrassen, het blijft een beetje bij oppervlakkige problemen. Maar dat is ook wel fijn: in deze coronatijd is het soms heerlijk om even meegevoerd te worden naar een vakantieland met de problemen van de Happymoon animadores. Hierdoor leest Lentezon heerlijk weg en zit er een flink tempo in het verhaal.

Taalgebruik

Iets waar ik minder dol op was: het taalgebruik in Lentezon. Er worden veel clichés en (halve) spreekwoorden gebruikt, maar ook heel veel spreektaal waar ik niet zo dol op ben. Zo gaan twee verliefde personages een beetje ‘hoochie-coochie’ doen, noemt Mel haar vriend ‘Franse Friemel’ en wordt is Rafael wel héél letterlijk de prins op het witte paard, en wordt dit vaker benadrukt. Dit doet afbreuk aan het verder erg leuke verhaal.

Conclusie

Lentezon is een leuke, zomerse roman over een animatieteam en hun persoonlijke problemen. Als je van Selling Sunset of Below Deck houdt, dan is Lentezon een aanrader. Persoonlijk vond ik het taalgebruik met vlagen storend, dus daar zou je doorheen moeten kunnen kijken.

Uitgeverij: Uitgeverij Wens Boeken
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.

Laat een reactie achter