FeelgoodRecensiesRomans

London, with love – Sarra Manning

Iris304 views
London, with love - Sarra Manning - Readalicious

Jennifer en Nick ontmoeten elkaar als tieners. Ze zijn voor elkaar gemaakt, maar het lot lijkt hen altijd tegen te werken. London, with love heeft me verrast: ik had verwacht een feelgood te lezen, maar dit boek bleek zó veel meer te zijn.

Feelgood

De beschrijving van London, with love deed me denken aan Love, Rosie. Twee tieners ontmoeten elkaar, worden verliefd, maar het is het altijd nét niet. Het boek vertelt het perspectief van Jennifer en start in 1986: het jaar dat ze Nick ontmoet. Door middel van tijdssprongen leer je Jennifer en haar relatie met Nick kennen. Het boek draait volledig om hun relatie, maar het is zo veel meer dan een liefdesverhaal.

London, with love heeft een grote tijdsspanne: van 1986 tot 2021. Hierdoor is het ook een coming-of-age verhaal over Jennifer. Niet alleen leer je Jennifer hierdoor heel goed kennen: je ziet ook hoe ze opgroeit in een veranderende wereld.

Tijdsgeest

Door de grote tijdsspanne, behandelt het boek ook een aantal grote wereldveranderende gebeurtenissen. Jennifer is bijvoorbeeld op 11 september 2001 aan het werk in New York, en ziet de terreuraanslag op de Twin Towers voor haar ogen gebeuren. Maar ook de aanslag in Londen in 2005, en de impact op de stad, en de corona-pandemie en de bijbehorende gedragsregels.

Deze scènes zijn zo scherp geschreven, en inmiddels ben je zo begaan met Jennifer, dat ik met ingehouden adem zat te lezen. Manning weet de horror van de situatie door de ogen van Jennifer zo scherp te schetsen dat het voelt alsof je er zelf bij bent. De onmacht, de schrik, maar ook de shock maken veel indruk tijdens het lezen.

Londen

Londen is een rode draad in het boek. Jennifer is geboren en getogen in Londen, gaat er naar school, groeit er op. Londen is onlosmakelijk verbonden met haar identiteit, zelfs wanneer ze tijdelijk in het buitenland verblijft. Het is háár stad en die leer je kennen door haar ogen. De verschillende wijken, hoe ze veranderen, maar ook de buitenwijken komen aan bod. Ik had het gevoel dat ik zélf door Londen wandelde met een local en de stad beter leerde kennen. Na het lezen wilde ik alleen maar zelf de plekken van Jennifer’s verhaal leren kennen!

Conclusie

London, with love is een enorm gelaagd boek over leven, liefde, vriendschap en opgroeien, en een ode aan Londen. Ik was zeer onder de indruk van hoe het boek de veranderende wereld schetst aan de hand van Jennifers leven. Dit boek gaf me kippenvel, liet me rooten voor Jennifer en verliefd worden op Londen. Ook een aanrader voor fans van Love, Rosie en Bridget Jones.

Uitgeverij: De Fontein
Vertaler: Erica Feberwee
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Koop het boek London, with love via bruna.nl. De link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.