FeelgoodRecensies

Marathons & Mokkataart – Susan Muskee

Iris275 views
Marathons & Mokkataart - Susan Muskee - Readalicious autumn

In Marathons & Mokkataart is Abigail druk met de verbouwing van haar vaders sportschool – maar ze is onzeker of ze het wel allemaal in haar eentje kan. Dan ontmoet ze bij het café The Rolling Scones (dit vind ik echt een te leuke naam) Robin, en wordt ze voor het eerst écht verliefd…

Marathons

Oké biecht: ik dacht dat de titel van dit boek ‘macarons en mokkataart’ was. Dat is toch wel een tikje minder sportief dan marathons. 😉 Abigail is heel sportief: niet alleen werkt ze met haar broer en haar vader in haar vaders sportschool, haar favoriete hobby is ook hardlopen. De manier waarop Muskee het hardlopen beschrijft, is zo levendig en voelt zó fijn dat ik bijna zin krijg om net als Abigail een rondje te doen.

Abigail is héél goed in hulp aanbieden in het boek: ze staat altijd klaar voor haar vriendinnen, maar ook voor collega’s of zelfs mensen die ze in het park ontmoet. Hierdoor is ze een heel likable karakter, en gun je haar meteen de hele wereld. Maar ze is minder goed in zelf hulp vragen of accepteren. Hierdoor kan ze nogal piekeren. Al deze gedachtes en gevoelens zijn door Muskee zo helder en gedetailleerd beschreven dat ik het gevoel heb dat Abigail een écht persoon is.

Mokkataart

Abigail komt regelmatig in het café The Rolling Scones. Als je de andere delen van Liefde, natuurlijk-serie hebt gelezen, ben je vast al bekend met dit café. Daar ontmoet ze Robin, met wie ze het meteen goed kan vinden. Abigail is nog nooit eerder verliefd geweest, en worstelt met haar gevoelens. Wat moet ze doen? Het leest heerlijk weg en je leeft zo mee met haar.

Achtergrond

Wat ik ook erg fijn vindt aan Marathons & Mokkataart is dat alle karakters een achtergrond en verhaal krijgen. Niet alleen de vriendinnen die je in de andere delen van Liefde, natuurlijk-serie hebt leren kennen, maar ook de familie en collega’s van Abigail. Zo ontstaat er een klein universum in dit boek, waardoor je je nog meer betrokken voelt bij het boek.

Marathons & Mokkataart is het derde deel uit de serie. Ik heb de andere delen (nog) niet gelezen, maar dat was geen probleem: ieder deel gaat over een van de vriendinnen en hoewel ik nu natuurlijk wat spoilers heb gekregen over de eerdere delen, is het boek ook prima als stand-alone te lezen. Of gewoon -net als ik – in de verkeerde volgorde.

Conclusie

In Marathons & Mokkataart laat Muskee zien waar ze het beste in is: personages tot leven wekken. Abigail voelt zo levensecht dat ik het gevoel heb dat ik haar zo kan tegenkomen tijdens een hardloopronde. Heerlijke feelgood om van te smullen!

Uitgeverij: Loft Publishing
Dit ebook heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Meer van Muskee

Meer lezen van Susan Muskee? Ik kan haar boek Nooit meer hetzelfde aanraden, lees hier mijn recensie. Momenteel is het boek maar €10,-, koopje dus! Koop het boek Nooit meer hetzelfde via bruna.nl.

De link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.