FeelgoodRecensiesRomans

Mijn (niet zo) perfecte leven – Sophie Kinsella

Iris836 views

Kijk je wel eens op Instagram, waar iedereen een perfect leven lijkt te hebben? In Mijn niet zo perfecte leven heeft Katie ook het perfecte leven – tenminste, als je op haar Instagram account kijkt. Maar in werkelijkheid valt dit tegen: ze woont dan wel in Londen, maar deelt een klein appartement met haar vervelende huisgenoten. Ze werkt bij een trendy reclamebureau, maar de baan is vreselijk. Als ze wordt ontslagen, moet ze terug naar haar vader in Somerset, waar hij zojuist een luxe biocamping is begonnen. Maar een van de eerste gasten is haar baas, en Katie zint op wraak…

Wraak

De dag dat Katie wordt ontslagen weet haar baas Demeter niet eens meer of ze haar al heeft ontslagen. Als Katie de kans krijgt om wraak te nemen, pakt ze deze ook met twee handen aan. Ze laat Demeter doen aan een niet-bestaande yoga-soort tussen de koeienvlaaien, de stallen schoonmaken in het kader van mindfulness, en meer. Kinsella weet deze scenes doeltreffend te schrijven, ik zat regelmatig te grinniken terwijl ik Mijn (niet zo) perfecte leven las. De wraakacties zijn vrij onschuldig, maar wie zou niet zijn gedroomde vijand in de modder willen zien vallen? Maar als Katie en Demeter samen tijd doorbrengen, ziet Katie scheurtjes in het perfecte imago van haar perfecte baas. Heeft ze het eigenlijk wel zo voor elkaar, of is het allemaal schone schijn?

Insta-perfect life

Katie deed met haar Instagram-account alsof ze een perfect leven heeft, maar Demeter kan er ook wat van. Haar twee perfecte kinderen kibbelen wat af, door al die glamoureuze events heeft ze bijna geen tijd voor haar familie, en ook zij heeft zorgen over de hypotheek. Katie begint zich te realiseren dat Demeter ook constant deed alsof ze het insta-perfecte leven had. Dit maakt Katie zo herkenbaar, want wie heeft niet eens een foto geplaatst van iets leuks terwijl ze net verregend zaten te balen op de bank? Dit zal een wijze les zijn voor de lezers van Mijn (niet zo) perfecte leven: is het wel de realiteit die je online ziet, of laat zien? Hiermee weet Kinsella meteen een belangrijk hedendaags thema aan te kaarten.

We zijn het allemaal gewend om op Instagram de leukste delen van ons leven te laten zien, maar is dat wel het hele plaatje?*

Conclusie

Mijn (niet zo) perfecte leven heeft alles: humor, vriendschap, een vleugje romantiek én een boodschap waarvan je gaat nadenken. Katie steelt je hart: ik wil ook vriendinnen met haar worden!

*Zien jullie de foto bovenaan deze blog? Het lijkt allemaal perfect: lekker weer, een geweldig boek, naar het strand… Maar wist je dat net hiervoor een stel meeuwen mijn lunch uit de tas hadden gestolen? Toch weer wat minder perfect.

Uitgeverij: Uitgeverij Rainbow
Vertaler: Mariëtte van Gelder
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.