KookboekenNon-fictieRecensies

Mocktail Party – MONO Mocktails

Iris325 views
Mocktail party - MONO mocktails - Readalicious

Hou jij van feestelijke drankjes, maar het liefste zónder alcohol? Dan zijn mocktails vast je ding! In het boek Mocktail Party kun je alcoholvrije drankjes voor elke gelegenheid vinden.

MONO cocktails

MONO Mocktails is het bedrijf van de twee zussen Senna & Esma el Mourabit. Ze werkten in de horeca totdat ze besloten dat ze ook hun eigen bedrijf voor mocktails konden beginnen. Met dat bedrijf staan ze op events en zijn ze te vinden op social media. In Mocktail Party kun je hun recepten lezen.

Recepten

Voor de mocktails werken ze met basisingrediënten: verschillende siropen. Dat klinkt makkelijk, maar een nadeel is dat alle siropen gebaseerd zijn op TeaTails. Veel van deze siropen zijn dus een soort thee-siroop. Maar wanneer ik dit ingrediënt google, kom ik niet eens een eigen website/webshop tegen. De verkrijgbaarheid is dus niet enorm goed, je loopt niet even naar de supermarkt. Dat is wel jammer, want dan moet je alsnog op zoek naar eigen alternatieven.

Verder zijn de recepten wel makkelijk te volgen. Er staat duidelijk aangegeven welke ingrediënten, garnering en andere benodigdheden je gebruikt voor de mocktail. Ook staat er aangegeven welk glas de zussen gebruikt hebben. Maar geen zorgen, je hoeft natuurlijk geen enorme collectie aan glazen en spullen aan te leggen – veel heb je waarschijnlijk al in de keuken, of kun je makkelijk vervangen door iets wat al in je kast ligt. Low effort, zo kan iedereen mocktails maken!

Thema’s

Mocktail Party begint met de basics: de benodigdheden en je bijpassende glaswerk. Maar daarna begint het feest echt: er staan maar liefst meer dan 60 mocktail recepten in het boek! De recepten zijn onderverdeeld in de seizoenen en thema’s. Natuurlijk staat de klassieke mojito er in, maar nog veel leuker zijn de mocktails gebaseerd op Halloween, the Grinch, moederdag of koningsdag. En dan zijn er ook nog extra speciale mocktails: voor bruiloften, babyshowers, Eid Mubarak en andere leuke thema’s.

Conclusie

Als je houdt van mocktails is Mocktail party een erg fijn boek! Het is minder handig dat je voor veel recepten de specifieke siropen nodig hebt, maar met een beetje eigen creativiteit valt dit ook op te lossen. De recepten gebaseerd op thema’s zijn origineel en erg leuk om te maken!

Uitgeverij: Terra
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.