RecensiesThrillersYoung Adult

Moordgids voor lieve meisjes – Holly Jackson

Iris805 views
Moordgids voor lieve meisjes - Holly Jackson - Readalicious

Iedereen in Little Kilton kent het verhaal: de knappe en populaire eindexamenscholiere Andie Bell werd door haar vriendje Sal Singh vermoord, waarna hij zelfmoord pleegde. Maar 5 jaar later wil de scholiere Pippa Fitz-Amobi voor haar profielwerkstuk uitzoeken wat er nou écht gebeurd is. Er komen geheimen naar boven en al snel lijkt Pippa niet meer veilig te zijn – zou de echte moordenaar nog leven?

Profielwerkstuk

Een moord uitzoeken voor je profielwerkstuk – dat is toch een bijzonder onderzoek. Pip is goed in school en huiswerk, en bijt zich graag in een onderwerp. Zo dus ook de moord op Andie Bell vijf jaar geleden. Het is leuk om te lezen hoe ze onderzoek doet met haar (beperkte) bronnen. Pip heeft geen forensisch lab of toegang tot alles, maar aan de hand van nieuwsberichten en ooggetuigen wil ze een tijdlijn maken van de bewuste avond. Moordgids voor lieve meisjes voelt hierdoor alsof je zelf mee op onderzoek gaat, en dit ook zou kunnen doen.

Bedreigingen

Terwijl Pip steeds meer bewijs verzamelt, krijgt ze ook bedreigende briefjes. Haalt een van haar vrienden een grap uit? Of leeft de moordenaar van Andie Bell wél nog? De spanning loopt op en door de korte hoofdstukken – afgewisseld met delen uit Pips logboek voor haar profielwerkstuk – zit je al snel met ingehouden adem te lezen. Hoe zal dit eindigen? Waarom mag Pip de waarheid niet ontdekken?

De CSI-achtige Moordgids voor lieve meisjes is zeer vermakelijk. Het boek zit vol interessante wendingen, waardoor je wil blijven lezen. Voor de doorgewinterde thriller-lezer zal de uitkomst misschien een beetje voorspelbaar zijn, maar Jackson neemt je zó mee door het verhaal dat je helemaal geïnvesteerd bent in Pip’s onderzoek. Het is heel geloofwaardig hoe een scholier zo probeert de puzzelstukjes van de betreffende avond in elkaar te schuiven.

Conclusie

Met Moordgids voor lieve meisjes heeft Jackson een spannende, meeslepende YA-thriller neergezet. Het volhardende en moedige karakter van Pip zorgt ervoor dat je niet kan stoppen met lezen.

Uitgeverij: Volt
Ik heb dit boek gelezen via KoboPlus.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.