Non-fictieRecensies

Morgen ga ik echt! – Marijke ten Cate & Corien Oranje

Iris1581 views

Hardlopen. De een houdt ervan, de ander gruwelt ervan. Zoals veel andere Nederlanders begin ik er regelmatig mee… en stop ik met net zoveel regelmaat. De smoesjes vliegen je om je oren, want morgen ga ik echt! Morgen ga ik echt is een herkenbaar hardloopboek voor de niet-fit girls onder ons.

Motivatie

De motivatie begon goed toen Morgen ga ik echt binnen kwam: het boek lag op mijn salontafel en was een goede reminder dat ik er niet wéér mee weg zou komen om morgen echt te gaan. Met als gevolg dat Morgen ga ik echt mij al aan het hardlopen had gekregen vóórdat ik überhaupt was begonnen met lezen. Is dat geen goede motivatie?

Herkenning

Van verslaafd aan smoesjes tot hardloopjunk… Nou ik ben voorlopig (nog?) geen hardloopjunk, maar Morgen ga ik echt drukt je wel met je neus op de feiten. Het is een feest der herkenning voor de niet-geoefende loper, en de verhalen van Marijke en Corien vieren de boventoon. Morgen ga ik echt is geen saai non-fictie boek, maar een verhalend boek over hoe de auteurs van ongeoefende lopers naar hardloopjunks zijn gegaan. De eerste hoofdstukken zijn herkenbaar voor de meeste niet-fanatieke hardlopers, maar door hun verhaal ga je er in geloven dat ook jij het kan.

Een hele leuke bonus zijn de illustraties in het boek. Deze felgekleurde tekeningen maken het een leuk boek om te zien, zelfs de hardlooplessen zien er leuk uit. Als dat niet motiverend werkt…

Tips

Daarnaast zit Morgen ga ik echt boordevol goede tips. Van het kopen van goede schoenen tot het voorkomen van blessures: alle onderwerpen worden besproken. Maar verwacht niet alleen lijstjes met tips: veel is ook verhalend opgeschreven. Het is meer het verhaal van Marijke en Corien, waarbij je kan meeprofiteren van wat zij tijdens hun reis tot hardloopjunk hebben opgestoken.

Morgen ga ik echt leest lekker weg, zodat je je eerst goed kan inlezen voordat je begint. Dan ga je morgen wel echt, toch?

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.

Laat een reactie achter