RecensiesRomans

Mr. Malcolms lijst – Suzanne Allain

Iris788 views

It is a truth to be acknowledged dat kostuumdrama’s helemaal terug zijn! Van Downtown Abbey tot Bridgerton, met Mr. Malcolms lijst weet Suzanne Allain dit publiek in te pakken. Move over Mr. Darcy en Duke of Hastings, Mr. Jeremy Malcolm is de nieuwe hartenbreker van Londen!

Het Londense leven

Selina, dochter van een bescheiden dominee en onbekende in de hogere sociale kringen, gaat op bezoek bij haar vroegere schoolvriendin Julia Thistlewaite in Londen. Maar dan blijkt dat Julia haar niet zomaar voor de gezelligheid heeft uitgenodigd: Julia heeft een plan om wraak te nemen op Mr. Malcolm. Selina werkt liever niet mee, maar haar vriendin weet haar toch te overtuigen. Dus gaat Selina schoorvoetend mee met het plan. Op naar het seizoen in Londen! Selina is een vriendelijk, misschien wel soms te zachtaardig en naïef karakter, zeker in vergelijking met haar vriendin Julia. De vriendinnen gaan samen naar verschillende feesten en dansen met knappe jongeheren, maar het verhaal draait maar om een man: Mr. Malcolm.

Maar Mr Jeremy Malcolm is geen makkelijke man. Zijn vrouw moet aan een aantal eisen voldoen: daarom heeft hij een zorgvuldig samengestelde lijst. Van “knap van gelaat & figuur” tot “weet verstandig te converseren”, er zijn 10 eisen waar een vrouw aan moet voldoen.

Intrige

Julia was gekwetst omdat ze werd afgewezen vanwege deze lijst, maar Selina heeft een voorsprong: ze weet van de lijst. Dus doen Selina en Julia hun best om Selina aan zijn onhaalbare eisen te laten voldoen. Maar Mr. Malcolm blijkt helemaal geen arrogante man te zijn, Selina vindt hem steeds aardiger. Het is steeds moeilijker om hem om de tuin te leiden zonder schuldgevoel, en als lezer zit je er bovenop: dit kan toch niet goed gaan? Je voelt met Selina mee en haar innerlijke strijd over deze wraakactie. Omdat Mr Malcolms lijst in de derde persoon verteld wordt en wij als lezer beide kanten van het verhaal weten, weet je dat ook Mr. Malcolm gevoelens ontwikkelt voor Selina.

Romantiek

Maar wanneer merkt Selina dat deze wraakactie ook haar eigen hart op het spel zet? Julia’s slechte invloed kan er zomaar voor zorgen dat de twee tortelduifjes geen happy ending krijgen. En Julia is niet de enige die zich met het koppel bemoeien: in de balzalen wil iedereen zich bemoeien met de nieuwste romantische koppels. Maar dat gaat hartstikke fout… Kan Selina het vertrouwen van Mr. Malcolm nog terugwinnen?

Conclusie

Met Mr Malcolms lijst weet Allain de fans van kostuumdrama’s te pleasen. Het boek is niet dik, waardoor er weinig ruimte is voor bij personages, maar in deze 223 pagina’s wordt je meegenomen naar de wereld van de Londense balzalen. Waarschijnlijk voldoe ik niet aan Mr. Malcolms eisenlijst, maar Mr Malcolms lijst voldoet wel aan mijn wensenlijst: romantiek, balzalen en intrige.

Uitgeverij: A.W. Bruna
Vertaler: Anna Livestro
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.