FeelgoodRecensiesRomans

Muurtje om mijn hart – Kristie Raaijmakers

Iris127 views
Muurtje om mijn hart - Kristie Raaijmakers - Readalicious

Elin is twee jaar geleden verhuisd naar een vrijstaande woning aan de rand van het bos, vanwaar ze ook haar administratiekantoor runt. Daar houdt ze van haar rust – tot een stel bouwvakkers de rust komt verstoren. Elin stoort zich aan de harde muziek, vrouwonvriendelijk gefluit en rommel, maar het is moeilijk om boos te blijven als de bouwvakkers Mike en Mats onwijs knap en charmant zijn…

Charmante mannen

Raaijmakers weet wel hoe ze charmante mannen schrijft! Met de bouwvakkers Mike en Mats weet ze weer zwijmelwaardige mannen te beschrijven met donkere haren, knappe tattoos én een goed innerlijk. Ze zouden zo uit een boek kunnen zijn gelopen – dat denkt Elin ook wanneer ze de mannen ontmoet. Wanneer de bungalow van de buren verbouwd wordt, hebben Elin en haar collega’s eersterangs uitzicht op de werkzaamheden. En dat vinden ze helemaal niet erg: de knappe mannen zijn een lust voor het oog.

Vooral Mike weet de aandacht van Elin te trekken. Maar ze weet niet zo goed wat ze hiermee aan moet en is doodsbang om zichzelf open te stellen, waardoor ze een beetje chagrijnig reageert op de mannen. Hiermee heeft Muurtje om mijn hart haar eerste trope te pakken: grumpy x sunshine. Door het duale perspectief lees je vanuit het perspectief van Elin en Mike, en wordt de slow burn goed opgebouwd.

Humor

Maar dan begaat Elin een onwijze blunder in de buurt van de mannen. Wanneer ze een nogal spicy luisterboek aan heeft staan, gaat dé scène per ongeluk op vol volume aan… Ik heb zó hard gelachen om deze scène. Deze discussie heb ik vaker met BookTokkers gevoerd: zulke scènes lijken altijd af te spelen als je in de auto zit met het raampje open aan het stoplicht, wanneer je oortjes even niet werken in de trein, ga zo maar door.

Hiermee weet Raaijmakers dus een hilarische maar ook zeer realistische situatie te schrijven. De hilariteit houdt niet op: Muurtje om mijn hart zit vol scènes waarvan ik hardop heb moeten lachen. Door de vlotte schrijfstijl vol humor vlieg je door het boek heen.

Heftige gebeurtenis

Maar het is niet alleen maar fun & games. Bij de boekpresentatie van Muurtje om mijn hart kreeg je als grapje een stel oordopjes bij het boek, maar ik had er liever een pakje tissues bij gekregen (of twee). Er zijn meerdere heftige scènes, waarbij het moeilijk is om het droog te houden. Het is geen wonder dat Elin een muurtje om haar hart heeft gebouwd, en Mike doet zijn best om haar vertrouwen te winnen.

Maar niet alleen Mike probeert dit: ook Elin’s beste vriendin Benthe steunt én moedigt Elin aan om zichzelf beter open te stellen. Deze prachtige vriendschap wordt ook goed omschreven en zorgt voor nog meer diepgang in het boek, en bij de andere karakters.

Conclusie

Met een hoop tranen én hardop lachen weet Kristie ook met Muurtje om mijn hart mijn hart te stelen. De combinatie van heerlijke tropes, vlotte, humoristische schrijfstijl én hartverscheurende scènes maken Muurtje om mijn hart een boek wat je niet kan wegleggen en wat je nog lang bijblijft.

Uitgeverij: April Books. Muurtje om mijn hart is uitgegeven in een prachtige versie met sprayed edges:

Koop het boek Muurtje om mijn hart via bruna.nl. De link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.