Non-fictieRecensiesReisboeken

Noorwegen, kleine atlas voor hedonisten – Brice Portolano

Iris577 views
Noorwegen, kleine atlas voor hedonisten - Brice Portolano - Readalicious

Noorwegen is een prachtig en fotogeniek land – ik ben er vorig jaar op vakantie geweest en kan beamen hoe prachtig het is. Met Noorwegen, kleine atlas voor hedonisten droom je weg naar de fjorden, natuur en al het andere wat dit prachtige Scandinavische land te bieden heeft.

Natuur

Net als de eerdere kleine atlassen voor hedonisten Parijs en IJsland staat ook het boek over Noorwegen vol met prachtige, paginavullende foto’s. De architectuur in de hoofdstad Oslo, de staafkerk van Heddal, de adembenemende fjorden: Noorwegen is echt heel fotogeniek. Het land bevat zo veel mooie plekken, en met het bladeren in Noorwegen, kleine atlas voor hedonisten word ik meegenomen naar al dat natuurschoon. Ik wil er eigenlijk meteen (weer) heen!

Informatie

Maar het boek bevat meer dan alleen foto’s: er is ook veel informatie te vinden. Onder andere over de geschiedenis van de zeeroute naar het noorden, de Noorse keuken, hoe de fjorden zijn gevormd, en de geschiedenis van staafkerken. Of heb je altijd al willen weten hoe het noorderlicht werkt? Super interessant, want zo leer je meer over het land dan in het gemiddelde reisboek. Deze atlas is ook niet echt een boek om mee te nemen op je reis, meer een koffietafelboek vol inspiratie en achtergrond om mee weg te dromen.

Routes

Ook wanneer je van plan bent binnenkort naar Noorwegen te gaan, is Noorwegen, kleine atlas voor hedonisten een fijn startpunt. Je kan je oriënteren op verschillende regio’s, en voor sommige regio’s kun je ook routes vinden. Deze staan weer uitgeschreven en geven aan wat je per dag kan doen. Zoals ik al aangaf ben ik al eens in Noorwegen geweest, maar als ik nog een keer ga, gebruik ik eerst deze atlas om me te oriënteren op een nieuw gebied! Er staan bijvoorbeeld ook prachtige hotels en andere overnachtingsmogelijkheden in.

Conclusie

Ik heb echt heerlijk zitten dromen bij Noorwegen, kleine atlas voor hedonisten en wil nu alleen maar dit prachtige land weer in het echt bekijken. De kleine atlas voor hedonisten-serie bevat al meerdere prachtige boeken waarvan je zin krijgt om je vakantie te boeken. Én om de andere boeken in de serie te lezen (en ermee te pronken op mijn koffietafel).

Uitgeverij: Uitgeverij Mo’Media
Vertaler: Jan van de Westelaken voor Fontline
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.