FeelgoodRecensiesRomans

Nora schrijft haar eigen verhaal – Annabel Monaghan

Iris191 views
Nora schrijft haar eigen verhaal - Annabel Monaghan - Readalicious

Nora Hamilton kent de formule van liefde als geen ander. Als scenarioschrijver van romantische films schudt ze die zo uit haar mouw. Maar het echte leven is een stuk gecompliceerder dan het plot van een romcom…

Romcoms

Nora werkt als schrijfster van romcoms en gebruikt altijd dezelfde formule. Maar wanneer haar man vertrekt, schrijft ze een keer iets heel anders: gebaseerd op haar eigen leven. Het script wordt verkocht aan Hollywood en om het compleet te maken komen ze bij Nora thuis filmen.

De acteur die Nora’s ex-man speelt is de charismatische en zeer knappe acteur Leo Vance. Voor de inwoners van het dorpje Laurel Ridge is dat het meest spannende wat in tijden is gebeurd, maar Nora kan niet wachten tot de trailers weer zijn vertrokken… Maar de knappe acteur zit met zichzelf in de knoop en biedt Nora duizend dollar per dag om een week langer te mogen blijven. Wat moet zo’n Hollywood acteur in Laurel Ridge?

De plot van Nora schrijft haar eigen verhaal is ook het cliché plot zoals ze dat zelf kan schrijven. Later in het verhaal denkt ze daar ook zelf aan – dit maakt het boek extra krachtig. Nora schrijft haar eigen verhaal wéét dat het een romcom plot heeft en Monaghan owns it.

De kleine dingen

Nora laat Leo een week blijven. Samen kijken ze ’s ochtends de zonsopkomst en hij gaat bijvoorbeeld mee boodschappen doen. Ik moest erg lachen om de scène in de supermarkt met de zelfscanner. Hoe kun je zó ver van de werkelijkheid afstaan dat dit nieuw voor je is? Het is vertederend en grappig om te lezen hoe enthousiast Leo wordt van zulke kleine, dagelijkse dingen. Ondanks het vrij standaard romcom-verhaal van Nora schrijft haar eigen verhaal weet Monaghan wel goed te laten zien dat het de kleine dingen in het leven zijn die belangrijk zijn, zoals genieten van de zonsopkomst. Dit werkt ook zo in een relatie, zoals een kopje koffie voor elkaar zetten, elkaar helpen en elkaar steunen.

Familiedynamiek

De familiedynamiek maakt het verhaal erg ontroerend. Nora is moeder van twee kinderen, Bernadette en Arthur. Als alleenstaande moeder heeft ze het druk, maar ze is blij dat die lapzwans van haar ex-man weg is. Met z’n drieën draait het gezin en vinden ze oplossingen. De plotselinge inmenging van Leo zorgt voor veranderingen in de dynamiek, die heel nauwgezet worden neergezet. De kinderen voelen hierdoor als echte mensen van vlees en bloed.

Conclusie

Nora schrijft haar eigen verhaal is een heerlijke, lieve romcom. Een die Nora zelf had kunnen schrijven voor haar scenario’s! Verwacht geen diepzinnig boek, maar meer een fijne romance voor op een zondagmiddag waarbij je kan wegdromen.

Uitgeverij: A.W. Bruna
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Koop het boek Nora schrijft haar eigen verhaal via bruna.nl. De link naar bruna.nl is een partnerlink, daar ontvang ik een klein percentage wanneer je via deze link een aankoop doet. Dit heeft geen invloed op jouw prijs.

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.