FantasyRecensiesYoung Adult

Once Upon a Broken Heart (Once Upon a Broken Heart #1) – Stephanie Garber

Iris381 views
Once Upon a Broken Heart - Stephanie Garber - Readalicious

Er was eens… een magisch verhaal vol sprookjesachtige elementen, een hoofdpersoon met roze haar en een deal met de Prince of Hearts na een gebroken hart. Once Upon a Broken Heart van Stephanie Garber is een betoverend boek over Evangeline Fox. Ze gelooft in een ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’, totdat haar eigen hart wordt gebroken…

Magisch

Once Upon a Broken Heart heeft een sprookjesachtige vibe. Er zijn veel verwijzingen naar mythes uit het noorden, en de ‘Fates’. Mocht je ook Caraval van Garber hebben gelezen, dan zal je ook de Prince of Hearts herkennen. Deze fantasy heeft geen uitgebreide worldbuilding nodig: de magische elementen zijn subtiel maar zorgen wel voor een hele speciale twist aan het verhaal.

Liefde

Evangeline wil de bruiloft van haar grote liefde met haar stiefzus stoppen, en hiervoor sluit ze een deal met Jacks, de Prince of Hearts. In ruil voor drie kussen stopt hij de bruiloft, maar het is al snel duidelijk dat dit niet zómaar drie kussen zijn… Je weet dat er iets achter het verzoek van Jacks zit, maar wát precies? Het verhaal is goed uitgewerkt, en werkt duidelijk ergens naartoe. Jacks heeft namelijk plannen met Evangeline.
Het verhaal ontvouwt zich langzaam, maar de stijl is zeer vlot geschreven. Je wordt meegenomen in de wereld van Evangeline en Jacks, een waarin je niet weet of dit wel een happily ever after wordt. Maar gelukkig zijn er meer opties, zoals ook Evangeline aangeeft:

“I believe there are far more possibilities than happily ever after or tragedy. Every story has the potential for infinite endings.”

De chemie tussen Evangeline en Jacks meandert nogal: soms geloofde ik er echt in, en op andere momenten wat minder. Ik blijf me namelijk afvragen wat Jacks in z’n schild voert, dus dit is knap gedaan.

Twists

Evangeline en Jacks zijn interessante karakters om te volgen, maar het is pas tegen het einde van het verhaal dat ik écht met ingehouden adem zit te lezen. Dan komt Garber namelijk met een aantal interessante twists! Niet iedereen in Once Upon a Broken Heart is wie je het verwacht, en door al die slimme speldenprikjes blijf je toch nieuwsgierig naar het einde.

Conclusie

Once Upon a Broken Heart heeft me niet weggeblazen, maar wist juist langzaam m’n hart te veroveren de sprookjesachtige vibe en verrassende twists. Ik ben benieuwd wat Jacks in z’n schild voert en ben toch erg nieuwsgierig wat de volgende delen in deze fantasy YA-serie in petto hebben.

Uitgeverij: Hodder & Stoughton

Iris heeft een bachelor Engelse taal en cultuur en een master Literair Bedrijf, en heeft sindsdien diverse redactionele en marketingfuncties vervuld bij uitgeverijen van boeken en tijdschriften. Momenteel werkt ze ook tussen de boeken: op de marketing & communicatie afdeling van een bibliotheek! Buiten werktijd zit ze ook met haar neus in de boeken: van YA tot fantasy en van feelgood tot non-fictie, geen genre blijft ongelezen. Wanneer ze niet zit te lezen, rijdt ze op haar motor of staat ze graag in de keuken.